Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επικοινωνιακή "πατάτα"


Το καταλανικό Super Cup απ την πρώτη στιγμή που εξαγγέλθηκε ήταν μιά αβάντα προς τις δύο μεγάλες ομάδες της Καταλωνίας (Μπαρσελόνα και Εσπανιόλ). Κι αυτό γιατί ουσιαστικά καταργούσε την συμμετοχή τους στο Copa Catalunya και την "αγγαρεία" να παίξουν σε πολλούς αγώνες. Το αντίτιμο ήταν αρκετά λογικό: ένας αγώνας ανάμεσα στους δύο στο Ολυμπιακό Στάδιο με τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις και από τους δύο. 



Δεν υπήρχε κάποιο συμβόλαιο ή κάποια ρήτρα που θα έπρεπε να καταβάλουν οι ομάδες αν δεν κατάφερναν να έχουν στη σύνθεσή τους συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών των πρώτων ομάδων τους. Πιό πολύ ηθική ήταν η δέσμευση, αφού τα έσοδα του συγκεκριμένου αγώνα θα διατίθονταν γιά την ενίσχυση των οικονομικά πιό αδύναμων καταλανικών ομάδων. 

Ο Σάντρο Ροσέλ, κατά την επίσημη παρουσίαση της νέας διοργάνωσης δεσμεύτηκε πως η Μπάρσα θα παίξει με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Και νομίζω πως αυτό αρκούσε. Η σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου που πληροφορούσε τους φιλάθλους και την ομοσπονδία πως οι blaugrana θα παίξουν με τη δεύτερη ομάδα τους ήταν αχρείαστη και ατυχής. Η Μπάρσα θα μπορούσε να κατέβει με όποια σύνθεση ήθελε (11 αλλαγές επιτρέπονταν εξ άλλου) χωρίς να ανακοινώσει τίποτα παραπάνω. Ο κόσμος ξέρει το καλεντάρι και καταλαβαίνει τί θα πάει να δει στο γήπεδο. Είναι προφανές πως δεν περιμένει να δει το Μέσσι να αγωνίζεται 90 λεπτά. Είναι προετοιμασμένος πως μπορεί να μην τον δει και καθόλου. Εδώ σε φιλικά που η ομάδα πληρώνει ρήτρες αν δεν αγωνιστεί και ο Αργεντίνος δεν παίζει γιά να προφυλαχθεί. 

Σε μιά περίοδο που η Καταλωνία χτυπήθηκε σκληρά απ τις πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της, σε μιά περίοδο όπου η Εσπανιόλ πήγε και συνέχισε την προετοιμασία της μέσα στις πυρόπληκτες περιοχές, η σημερινή ανακοίνωση του FC Barcelona μπορεί να ερμηνευτεί και ως επικοινωνιακή "πατάτα". Και ορθά η καταλανική ομοσπονδία καταργώντας τον θεσμό, έδειξε τον σύλλογο με το δάχτυλο ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: