Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ρέους, η «πηγή» της Μπάρσα


Πριν από 38 χρόνια, για την ακρίβεια στις 17 Φεβρουαρίου του 1974, ένας τερματοφύλακας από τν Βιλαπλάνα, αποκτήθηκε από τους μικρούς της Ρέους και έγραψε ιστορία στην Μπάρσα. Όχι μόνο γιατί έκανε επίσημα το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, αλλά και γιατί ήταν ντεμπούτο με τα όλα του: ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας που έκανε εκείνο το απίστευτό 0-5 κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πέρε Βαλεντί Μορά, αφού αποκτήθηκε το 1965 και πέρασε από διάφορες ομάδες, έγινε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου ο τελευταίος ποδοσφαιριστής από την Ρέους που έπαιζε στην Μπάρσα. Μέχρι σήμερα… Τους τελευταίους μήνες η παρουσία παιδιών από την πρωτεύουσα του Μπάις Καμπ στην πρώτη ομάδα έχει διπλασιαστεί και στις μικρές ομάδες έχει πολλαπλασιαστεί. 


Δύο παίκτες από την Ρέους, οι Κουένκα και Σερζί Ρομπέρτο έκαναν το ντεμπούτο τους με τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Και τώρα ήρθαν ακόμα δύο, ο Τζοάν Άνχελ Ρομάν για την δεύτερη ομάδα και ο Τζοζέπ Ραμόν Σαρντά για την Χουβενίλ Β. Σε αυτούς αν προσθέσουμε τους πιτσιρικάδες Ίκερ Γκουχόν, Χουάν Κρουζ Αγουέρο και Μαρκ Αλέγκρε που είναι στις παιδικές ομάδες, έχουμε σύνολο 7 παίκτες. Η Ρέους είναι δηλαδή η περιοχή μετά την Βαρκελώνη που το περισσότερο ταλέντο παρέχει στην ομάδα. Όλοι τους μεγάλωσαν στην γειτονιά του Σάντες Κρέους και οι περισσότεροι είχαν προπονητές τους Ιγνάσιο Ροντρίγκεζ και Λουίς Μαρία Βιντάλ. Ο Κουένκα, βρέθηκε σε διάφορες τοπικές ομάδες της περιοχής πριν καταλήξει στην Μπάρσα. Ο Σερζί Ρομπέρτο, από την Σάντες Κρέους βρέθηκε στην Νάστικ κι από κει στην Μπάρσα. 
Ο Τζοάν Άνχελ Ρομάν, από την Σάντες Κρέους πήγε στην Εσπανιόλ για ν’ αποκτηθεί εν συνεχεία από την Μπάρσα, της οποίας των αμυντικών είχε κάνει την ζωή «κόλαση» με την φανέλα των εσπανιολίστας. Ο Σαρντά, πέρασε από 3 διαφορετικές ομάδες της πόλης και οι Χουάν Κρουζ Αγουέρο και Ίκερ Γκουχόν, γνωρίστηκαν στην Σάντες Κρέους όπου κι έγιναν κολλητοί και τώρα είναι μαζί και στην Μπάρσα. Ο μικρός της παρέας, ο Μαρκ Αλέγκρε, πέρασε από τις Σάντες Κρέους και Πάρε Μανιανέτ. Και η λίστα αυτή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν ο Γιον Τοράλ, που πέρασε επίσης από την Σάντες Κρέους, δεν εγκατέλειπε την Μπάρσα για την Άρσεναλ. 

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: