Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Λαπόρτα: «Σε εμάς οφείλεται η καλή οικονομική πορεία του συλλόγου»


Στα στούντιο του “Radio 4”, βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Μπαρσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα. Στην εκπομπή της Τσαντάλ Γιαβίνα, ο νυν βουλευτής του Καταλανικού Κοινοβουλίου μίλησε και για θέματα πολιτικής αλλά φυσικά και για την Μπαρσελόνα: «Αυτά που είπα ότι θα κατέβω και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του συλλόγου το 2016, ήταν απλά σκέψεις που τις είπα φωναχτά. Έχουμε αρκετό χρόνο ακόμα μέχρι τότε. Αυτήν την στιγμή φτιάχνω ένα πολιτικό κόμμα και νιώθω πολύ ικανοποιημένος γιατί όλα προχωράνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Θέλω επίσης να μιλήσω και για την γη που αγοράστηκε στην Βιλαντεκάνς. Το 2008, οι υπεύθυνοι της Las Vegas Sands μας προσέγγισαν για να μιλήσουμε για ένα σχέδιο 16.000 εκατομμυρίων ευρώ. Αγοράσαμε αυτήν την περιοχή στην Βιλαντεκάνς αλλά τους είπα ότι δεν θέλαμε να την πουλήσουμε. Τους είπα όμως ότι θα μπορούσα να τους φέρω σε επαφή με τους αρμόδιους οικονομικούς φορείς και έτσι έγιναν κάποιες συναντήσεις.


Τότε δεν υπήρχε τόσος ανταγωνισμός με την Μαδρίτη επί του θέματος, γιατί έτσι κι αλλιώς είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Βαρκελώνη. Κι επειδή αυτό ήθελαν όλες οι πλευρές, έγιναν οι προσπάθειες να διευκολυνθεί όσο γινόταν η επένδυση. Εντέλει, δεν αποφάσισαν υπέρ του Μπάις Γιόμπρεγκατ και δεν προχώρησε ούτε και η περίπτωση της Ιγκουαλάδα. Με εντυπωσιάζει που κάποια κόμματα είναι τώρα εναντίον αυτού του σχεδίου, γιατί το 2008 δεν το έβλεπαν καθόλου έτσι. Υπάρχει πολλή υποκρισία. Πρέπει απλά να εξηγηθούν καλά κάποια πράγματα, γιατί δεν μπορείς να εναντιωθείς σε ένα τέτοιο σχέδιο. Μου φαίνεται επίσης πολύ περίεργο που οι τωρινοί διοικούντες λέγανε ότι η γη στην Βιλαντεκάνς δεν θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε τίποτα και τώρα αποδεικνύεται ότι εκεί μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη επένδυση της Νότιας Ευρώπης.

Τα τωρινά κέρδη του συλλόγου, είναι αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης που κάναμε εμείς. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι είχαμε δίκιο σε αυτά που λέγαμε. Οι συνέπειες της καλής δικής μας διαχείρισης, παρουσιάζονται σαν να ξεπήδησαν ξαφνικά μάγοι και γκουρού της οικονομίας. Αφήσαμε την καλύτερη Μπάσρα της ιστορίας για να την χαίρεται ο κόσμος. Η πρώτη ποδοσφαιρική απόφαση που πήρε η νέα διοίκηση, ήταν η αλλαγή του προπονητή και θα δούμε πώς θα πάει. Τον Τίτο τον γνωρίζω πολύ καλά και τον εκτιμώ απεριόριστα. Του εύχομαι να πάνε όλα καλά, γιατί θέλω να πάνε καλά τα πράγματα για τον σύλλογο. Γνωρίζοντας όμως τους ανθρώπους που κάνουν τώρα κουμάντο στην Μπάρσα, πιστεύω ακράδαντα ότι διάλεξαν τον Τίτο για να χρυσώσουν το χάπι της φυγής του Πεπ. Ούτε πιστεύουν, ούτε και τους αρέσει το μοντέλο Κρόιφ. Δεν τους αρέσει και ο ίδιος ο Κρόιφ. Ελπίζω όμως στα δύσκολα, να στηρίξουν και την ομάδα και τον Τίτο. Η αλλαγή αυτή είχε να κάνει καθαρά με τον φόβο ότι ο κόσμος θα ξεσηκωνόταν μπροστά σε ριζικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό μας μοντέλο.

Η τωρινή διοίκηση ήταν και είναι εξαιρετικά κακοπροαίρετα διακείμενη απέναντί μου. Ο Τόνι Φρέισα έχει πει ότι θα ήθελε πολύ ν’ αποκατασταθούν οι σχέσεις και η φιλιά μας και του απαντώ ότι δεν μπορείς να ζητάς κάτι τέτοιο όταν υπάρχει στην μέση μια αγωγή 47 εκατομμυρίων ευρώ. Στον γάμο του Αντρεσίτο, ούτε που τους είδα. Σαν άνθρωπος πάντως, ποτέ δεν αρνήθηκα να χαιρετίσω κανέναν. Δεν το έκανα ούτε σαν πρόεδρος ούτε τώρα. Με τον Πεπ και βρεθήκαμε και μιλήσαμε. Τον είχα χαρούμενο και με μεγάλη διάθεση να ξεκινήσει την καινούρια του ζωή. Για το θέμα του Βιγιάρ, δεν έχω να πω κάτι πέραν του ότι είχαμε μια καλή συνεννόηση και κατανόηση. Σαν Καταλανοί, δεν έχουμε Εθνική ομάδα και θα έπρεπε να γίνει κάτι γι’ αυτό. Από κει και πέρα, στήριξα την ομάδα που και καλύτερα έπαιξε και στην οποία παίζουν πολλοί φίλοι μου, δικοί μου άνθρωποι. Σε ό, τι αφορά την προσωπική μου ζωή και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο καιρό από έναν γάμο στην Ιταλία, έχουν ληφθεί τα κατάλληλα νόμιμα μέτρα. Είναι πάντα τα ίδια Μέσα που κάνουν το ίδιο. Η Vanguardia και η Mundo Deportivo, προσπαθούν συνεχώς να με σπιλώσουν. Ίσως αυτά τα συγκεκριμένα ΜΜΕ να μην θέλουν να με ξαναδούν στην προεδρία της ομάδας».

sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: