Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επίσημη ανακοίνωση: Aκυρώνονται Copa Catalunya και Supercopa Catalunya


Σε μία ακατανόητη κίνηση προχώρησε τελικά η καταλανικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Να ακυρώσει τους 2 αγώνες επειδή η Μπάρσα πήρε την απόφαση (που μπορείτε να δείτε στο προηγούμενο ποστ) να κατεβάσει την Μπάρσα Β. Δεν είναι η 1η φορά που η Μπάρσα αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο οπότε πολύς κόσμος αναρωτιέται ποια είναι τα αίτια. Από την άλλοι βέβαια υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι με την δυνατότητα 11 αλλαγών η Μπάρσα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα αστέρια της μόνο για λίγα λεπτά και τον υπόλοιπο αγώνα να τον παίξουν οι μικροί....

Ας δούμε τι λέει στο ανακοινωθέν η ομοσπονδία...



Η καταλανική ομοσπονδία, αφού έμαθε την απόφαση της Μπαρσελόνα να μην παίξει με την πρώτη ομάδα, και έχοντας ήδη μιλήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, RCD Espanyol, C. Gimnàstic de Tarragona i AEC Manlleu) αποφάσισε να ακυρώσει τους αγώνες για το Copa και Supercopa de Catalunya.

Από την πρώτη στιγμή η FCF είχε ζητήσει το παιχνίδι να γίνει ανάμεσα στις πρώτες ομάδες των FC Barcelona και RCD Espanyol ώστε στο  Supercopa de Catalunya  να συμμετάσχουν τα μεγαλύτερα αστέρια της χώρας και να αποκτήσει πρεστίζ αυτός ο νέος θεσμός.

Σε αυτή τη νέα μορφή συμφώνησαν και οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι, μέσω των εκπροσώπων τους στη συνάντηση της 11ης Ιουλίου στο Palau de la Generalitat όπου συμμετείχαν και ο πρόεδρος της Καταλωνίας Artur Mas και οι πρόεδροι Sandro Rosell, Ramon Condal, Josep Anglada και Josep Andreu.

Αρχικά στις 31 Ιουλίου θα έπρεπε να γίνει η γιορτή του καταλανικού ποδοσφαίρου όπου μεταξύ των άλλων τα έσοδα θα διατεθόταν για τα πιο μετριοπαθή τμήματα του καταλανικού ποδοσφαίρου. Μπροστά από το μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό ρίσκο που βρεθήκαμε μετά από τις νέες συνθήκες πάρθηκε η απόφαση να ακυρωθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες.

Η ομοσπονδία θα συνεχίσει να δουλευέι σταθερά ώστε να βρει το καλύτερο δυνατό σενάριο για να απολαύσουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο της Καταλωνίας. Επίσης ζητάει συγνώμη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που δεν μπόρεσε να προχωρήσει αυτό το καινούριο πρότζεκτ. Θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους ήδη έχουν αγοράσει εισιτήριο.

Την Δευτέρα οι εμπλεκόμενοι φορείς θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

Μετάφραση από Καταλανικά: Dimos el Grec

Δεν υπάρχουν σχόλια: