Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η κατάκτηση του κόσμου


Το FCBEscola έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο και έχει καταφέρει να έρθουν στην  Μάσια παιδιά από όλον τον κόσμο, ηλικίας 8 μέχρι 12 ετών. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Τακεφούσα Κούμπο, του «Τάκε» όπως τον αποκαλούν, ενός ταλαντούχου πιτσιρικά από την Ιαπωνία, που από το «σχολείο» της Μπάρσα στην Φουκουόκα κατέληξε στην Μάσια. Ο μικρούλης έχει απίστευτο αριστερό και πριν από λίγο καιρό η Ρεάλ είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει. Αλλά ήταν αργά…  Στόχος των «σχολείων» του συλλόγου ήταν να μεταδώσουν στον κόσμο την ιδέα, και την φιλοσοφία του παιχνιδιού της ομάδας, της ταυτότητας της Μπάρσα. Από το 2010 που ξεκίνησε η λειτουργία τους, τα παιδιά που έχουν βρεθεί εκεί αυξήθηκαν από τα 2000 στα 4000 φέτος. Όλα είναι υπό την διοίκηση και καθοδήγηση του Τσέβι Μαρσέ.


Στο κάθε μέρος που ξεκινάει την λειτουργία του ένα τέτοιο «σχολείο» στόχος δεν είναι να εισβάλλει ο σύλλογος με την οποιαδήποτε έννοια, αλλά να αναπτυχθούν δεσμοί και συμμαχίες, πάντα με την πολύτιμη αρωγή και συνεργασία των ντόπιων αρμόδιων. Επίσης, τα FCBEscola έχουν γίνει και μοχλός οικονομικής στήριξης της Μπάρσα και οι καλύτεροι διαφημιστές του συλλόγου παγκοσμίως. Χώρες όπως η Κίνα, η Ινδονησία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, ήδη κινούνται σε τροχιά μπλαουγκράνα. Εκτός όμως από αυτά τα μέρη όπου δεν υπάρχει και μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση, η Μπάρσα έχει ήδη διεισδύσει και σε ποδοσφαιρομάνες όπως η Βραζιλία και η Αγγλία.

Τα κέρδη από την συγκεκριμένη δραστηριότητα, μπορεί να μην φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, αλλά χάρη στην ύπαρξη του FCBEscola ο σύλλογος γεμίζει από ταλέντα, όπως στην περίπτωση του Τάκε, που κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν στο μέλλον. Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις αλλοδαπών που θέλουν να στείλουν εκεί τα παιδιά τους. Μολονότι κάτι τέτοιο δεν εγγυάται καθόλου την είσοδο στις ακαδημίες ή την Μάσια, οι γονείς δεν χάνουν την επιμονή και την πίστη τους. Για τον λόγο αυτό, η Μπάρα δήλωσε ότι δεν θα γίνουν δεκτοί αλλοδαποί στο FCBEscola στην Βαρκελώνη αν οι γονείς δεν μετακομίσουν μαζί με τα παιδιά στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

ElMundoDeportivo.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: