Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Sergi Roberto: Το μέλλον του ανήκει. Ίσως και το παρών.


Πέρυσι τέτοια εποχή, ο παίκτης - έκπληξη στην προετοιμασία της Μπάρσα ήταν ο Τιάγκο Αλκάνταρα. Φέτος είναι η σειρά του Σέρχι Ρομπέρτο, που αν και παίκτης της Μπάρσα Β, έχει αγωνιστεί και στα 4 φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα, μόνος μαζί με τους Άλβες και Αλέξις και πρώτος σε λεπτά συμμετοχής με 264!


Μετά την φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Γιουνάιτεντ (όπου αγωνίστηκε τα πρώτα 45 λεπτά), ο μέσος από το Ρέους δήλωσε ότι δεν περίμενε ούτε ο ίδιος να πάρει τόσο χρόνο συμμετοχής, συμπλήρωσε όμως ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εξήγησε ότι ο Τίτο δεν του έχει μιλήσει προσωπικά, παρά μόνο στα πλαίσια της ομάδας.

Ωστόσο ο Σέρχι, ακρογωνιαίος λίθος της περσινής Μπάρσα Β του Εουσέμπιο Σακριστάν, γνωρίζει καλά ότι ο προπονητής του στην Μπάρσα Β, τον περιμένει για να ηγηθεί αγωνιστικά μιας ομάδας που έχει να αντιμετωπίσει φέτος μεγάλες προκλήσεις, καθώς θα παρουσιαστεί με πάρα πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της. Αυτό όμως δεν τον τρομάζει, καθώς ξέρει ότι η Μπάρσα Β είναι ο προθάλαμος που οδηγεί στην πρώτη ομάδα. Έχοντας κάνει ήδη το ντεμπούτο το στην Primera Divsion πέρυσι (αγωνίστηκε μία φορά), με τρεις συμμετοχές στο Copa Del Rey (και ένα γκολ απέναντι στην Οσασούνα) και μία στο Champions League (απέναντι στην Μπάτε) ο Σέρχι έχει την ωριμότητα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, να περιμένει την ευκαιρία του για καθιέρωση, η οποία θα έρθει όπως ο ίδιος τονίζει, μέσα από την σκληρή δουλειά με την δεύτερη ομάδα.

Και μπορεί οι ευκαιρίες που πήρε στην προετοιμασία να είναι εν μέρη απόρροια της απουσίας των Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα και Σέσκ, οι οποίοι προερχόταν από ένα κουραστικό καλοκαίρι εξαιτίας της παρουσίας τους στο euro, αλλά και λόγω του τραυματισμού που ταλαιπώρησε τον Τιάγκο όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο ο Τίτο δείχνει ότι τον εκτιμά και τον εμπιστεύεται. 

(σ.σ. Το μέλλον ανήκει στον Σέρχι Ρομπέρτο. Ας μην ξεχνάμε και τον τρόπο που καθιερώθηκε ο Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος πριν καλά καλά τον μάθουμε, βρέθηκε να ξεκινάει βασικός σε τελικό Champions League. Κι ας πληρώνουν λέω εγώ, άλλες ομάδες ρήτρες των... 40 εκ. ευρώ. Γιατί αυτή είναι η Μπάρσα..)

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας EL9

Δεν υπάρχουν σχόλια: