Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Ο Πικέ θέλει να είναι παρών στο ντέρμπι με την Ρεάλ


Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον Τζέραρντ Πικέ. Ο τραυματισμός του Πουγιόλ έχει αφήσει την άμυνα της Μπάρσα λαβωμένη και με κύριους πρωταγωνιστές τους Μασεράνο και Σονγκ. Κι αν ο Αργεντινός είναι εγγύηση, ο Καμερουνέζος μπορεί αν υποφέρει τα μύρια όσα απέναντι στην γρήγορη επίθεση της Ρεάλ. Ο Πικέ τραυματίστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στην διάρκεια του ματς κόντρα στην Σπαρτάκ και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επανεμφάνισή του σε 2 με 3 εβδομάδες. Και μολονότι από τότε έχουν περάσει 2 βδομάδες και οι γιατροί θα μπορούσαν να είναι πιο συγκεκριμένοι ως προς το πότε θα γυρίσει, η αποθεραπεία του δεν φαίνεται να προχωράει με την ταχύτητα που αναμενόταν. 


Εδώ και μέρες, ο διεθνής στόπερ της Μπάρσα δουλεύει για πολλές ώρες με τον Έμιλι Ρικάρτ, με το μυαλό στο ντέρμπι της 7ης Οκτωβρίου. Η απουσία όμως και του Πουγιόλ έχει αναγάγει την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους σχεδόν σε κρατικό ζήτημα. Χτες έκανε διπλή προπόνηση και σήμερα αναμένεται ν’ ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα. Η αυριανή μέρα θα είναι σημαντική για τον Πικέ, καθώς θα προσπαθήσει να συμμετάσχει έστω για λίγο στην προπόνηση μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι.

Το Σάββατο, μια μέρα μόλις πριν από το κλάσικο, προβλέπεται να κάνει όλη την προπόνηση μαζί με την ομάδα. Ύστερα, θ’ ακολουθήσει μια σύσκεψη του τεχνικού τημ, των γιατρών και του ίδιου του παίκτη, όπου θ’ αποφασιστεί αν θα παίξει την Κυριακή ή όχι. Αν έχει βγάλει την προπόνηση χωρίς ενοχλήσεις, θα παίξει. Αν έχει βγάλει την προπόνηση, αλλά δεν νιώθει απόλυτα έτοιμος, ίσως παίξει για λίγο. Και αν τέλος δεν μπορέσει να προπονηθεί καθόλου λόγω ενοχλήσεων, τότε δεν θα παίξει καθόλου. 

Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι από την στιγμή που η Μπάρσα παίζει εντός έδρας, ο Τίτο δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει στην δημοσιότητα την λίστα των παικτών, παρά την ίδια μέρα του παιχνιδιού. Την Κυριακή το πρωί θα γίνει μια τελευταία προπόνηση, όπου μάλλον θα διαπιστωθεί οριστικά και σε τι φάση βρίσκεται ο Τζεράρντ. Όπως πάντως φαίνεται, δεν αποκλείεται ο Πικέ να προλάβει στο παρά πέντε το κλάσικο. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι ο ίδιος ο παίκτης που θέλει όσο τίποτα να είναι παρών και ν’ αναλάβει την πρόκληση. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος αλλά όλοι ξέρουν την σημασία που έχει ο Πικέ για την ομάδα και κυρίως σε παιχνίδια όπως αυτά με την Ρεάλ. 

sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: