Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οι 31 χαοτικές μέρες μέχρι την έναρξη της Λίγκας


Η προετοιμασία των δύο άσπονδων εχθρών του ισπανικού πρωταθλήματος ξεκίνησε. Και οι δύο τώρα πια έχουν το βλέμμα στραμμένο σε μια χρονιά μακρά και δύσκολη, με τον ίδιο στόχο: όσο περισσότεροι τίτλοι έρθουν τόσο το καλύτερο. Πριν όμως ξεκινήσουν κι επισήμως τα δύσκολα της Λίγκας στις 18 Αυγούστου, η Ρεάλ και η Μπάρσα έχουν μπροστά τους 1 μήνα τρέλας. Η Μπάρσα αποφάσισε να μείνει στην πόλη της και να ταξιδέψει μόνο για τα φιλικά και η Ρεάλ θα περάσει δύο βδομάδες στις ΗΠΑ, όπου και θα δώσει 4 φιλικά ματς. Το πρώτο φιλικό και των δύο, είναι στις 24 Ιουλίου. Οι παίκτες του Μουρίνιο, θα βρεθούν στο Οβιέδο και του Βιλανόβα στο Αμβούργο.


Οι «μερένχες», 3 μέρες μετά θα βρεθούν στην Λισαβόνα όπου και θ΄ αντιμετωπίσουν την Μπενφίκα λίγο πριν φύγουν για τις ΗΠΑ. Στις 28 δηλαδή του μήνα που οι μεν θα ταξιδεύουν για το Λος Άντζελες, οι δε θα κατευθύνονται στο Μαρόκο για να παίξουν κόντρα σε μια ομάδα επίλεκτων μαροκινών ποδοσφαιριστών. Ακολουθούν δυο μέρες ξεκούρασης για την Μπάρσα, πριν από τον αγώνα της 31ης Ιουλίου κόντρα στην Εσπανιόλ για το καταλανικό Σούπερ Καπ στο Μοντζουίκ. Η Ρεάλ, δίνει το πρώτο της φιλικό επί βορειοαμερικανικού εδάφους, στις 2 Αυγούστου εναντίον των LA Galaxy του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το επόμενο φιλικό της Μπαρσελόνα, είναι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν του Τιάγκο Σίλβα και μάλλον και του Ίμπρα. Η Ρεάλ, θα βρεθεί στο Λας Βέγκας για ν’ αγωνιστεί εναντίον της Σάντος Λαγκούνα από το Μεξικό. Στις 8 και 11 Αυγούστου είναι τα επόμενο φιλικά των μαδριλένων και των μπλαουγκράνα. Οι Καταλανοί ταξιδεύουν στην Σουηδία για να δώσουν φιλικό κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά στο Βουκουρέστι, όπου και αντιμετωπίζουν την Ντινάμο. Οι Μαδριλένοι, θα ταξιδέψουν στην Νέα Υόρκη όπου θα παίξουν με την Μίλαν και στην Φιλαδέλφεια όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με την Σέλτικ.


Και στις 12 Αυγούστου, έρχεται ο «ιός της ΦΙΦΑ»…. Οι διεθνείς και των δύο ομάδων θα υποχρεωθούν να γυρίσουν τον μισό κόσμο για να παίξουν με τις Εθνικές τους ομάδες. Και αν σκεφτούμε ότι την ίδια βδομάδα ξεκινάει και το πρωτάθλημα, μπορούμε ν’ αντιληφθούμε τον παραλογισμό του πράγματος… Οι διεθνείς με την Ισπανία θα βρεθούν στο Πουέρτο Ρίκο, για ένα φιλικό στις 15 του μήνα. Και 3 μέρες μετά είναι η έναρξη της ισπανικής Λίγκας, στην άλλη άκρη της υφηλίου. Ποδαρικό στο Καμπ Νόου, κάνει η Ρεάλ Σοσιεδάδ και στο Μπερναμπέου η Βαλένσια. Ας μην εκπλαγεί κανείς αν δει και την Μπάρσα και την Ρεάλ να μην κάνουν νικηφόρα ξεκινήματα, μετά από την εξοντωτική τους προετοιμασία. 

lainformacion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: