Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κερδίζει πόντους ο Μπαρτρά γιά την άμυνα


Το ότι η Μπάρσα συνεχίζει να ψάχνεται στην αγορά για ενισχύσεις, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι παραμελεί τα φυντάνια που βγαίνουν από τις ακαδημίες της. Κάθε άλλο μάλιστα. Στην ομάδα ξέρουν καλά ότι οι επιτυχίες των τελευταίων ετών, βασίζονται στον συνδυασμό καλών μεταγραφών και του ταλέντου των ακαδημιών. Για τον λόγο αυτόν, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το όνομα του Μαρκ Μπαρτρά ακούγεται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Ο νεαρός αμυντικός τα πήγε πολύ καλά στο πρώτο φιλικό της σεζόν κόντρα στο Αμβούργο και ο Τίτο Βιλανόβα επαίνεσε τις επιδόσεις του.



Όσοι είναι αρμόδιοι για τέτοια θέματα παρακολουθούν εδώ και χρόνια από πολύ κοντά την πρόοδο των παικτών της δεύτερης ομάδας και μεταξύ αυτών φυσικά και του Μαρκ. Χειρίζεται καλά την μπάλα, έχει σωστά πατήματα στο γήπεδο, δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα στο ψηλό παιχνίδι και μπορεί να παίξει με άνεση και σαν στόπερ και σαν δεξί μπακ. Το καλό παιχνίδι που έκανε στην Γερμανία και η δυσκολία να βρεθεί –μέχρι τώρα- ένας στόπερ που να συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις εκείνες που ταιριάζουν στο στιλ της ομάδας, έχουν φέρει τον Μπαρτρά σε πρώτο πλάνο.

Δεν αποτελεί κάτι το πρωτόγνωρο για την Μπάρσα αυτό. Και ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της ομάδας, είχε στηρίξει πολύ τους Μπουσκέτς και Πέδρο και εκείνοι με την σειρά τους του ανταπέδωσαν την εμπιστοσύνη, αποδίδοντας εξαιρετικά τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Ο Τίτο θα αξιολογήσει την πρόοδο του Μπαρτρά κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και θ’ αποφασίσει αν ο αμυντικός από την Ταραγόνα είναι πια σε θέση ν’ αναλάβει ρόλο και ευθύνες για λογαριασμό της πρώτης ομάδας.

sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: