Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Επέστρεψε στο σπίτι του ο Σάρας


Ύστερα από 9 χρόνια, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επέστρεψε στην Μπαρσελόνα. Ο Λιθουανός, ένας από τους πιο χαρισματικούς και αγαπητούς παίκτες που πέρασαν ποτέ από το Παλάου, τα έχει βρει σε όλα με τον σύλλογο και απομένουν οι ιατρικές εξετάσεις. Ο Σάρας ήθελε να τελειώσει με την μεταγραφή του το συντομότερο δυνατόν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο σύλλογος έβγαλε επίσημη ανακοίνωση αργά το βράδυ της Τετάρτης. Μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια από την φυγή του, αλλά ο Σάρας δεν έπαψε ποτέ να είναι σημείο αναφοράς για το μπάσκετ της Μπάρσα. Κατά την διάρκεια της απουσίας του, δεν ήταν λίγες οι φορές που συζητούνταν άλλοτε περισσότερο έντονα άλλοτε λιγότερο, το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα. Σενάρια που μέχρι σήμερα δεν ευδοκίμησαν, κυρίως εξαιτίας του υψηλού του κασέ.


Δεδομένα που όμως άλλαξαν άρδην τον τελευταίο καιρό. Η πολύ δύσκολη μεταβατική περίοδος που διανύει ο Παναθηναϊκός και η ηλικία του, είναι πια 36, έριξαν σημαντικά τις απαιτήσεις του και ο Λιθουανός άσος επιστρέφει στο Παλάου για λιγότερα από 400000 ευρώ. Η πρόταση της Μπαρσελόνα ήταν ανώτερη από αυτή της Ζαλγκίρις που επίσης είχε παλέψει για την απόκτησή του. Οι μπλαουγκράνα έτσι ενδυναμώνονται με έναν παίκτη που διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία και αστείρευτο ταλέντο. Μπορεί να μην έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε κάποτε, αλλά κανείς ούτε μπορεί ούτε πρόκειται να τον αγνοήσει. Η έλευσή του δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θ’ αποκτηθεί παίκτης στην ίδια θέση.

Ο Γιασικεβίτσιους, είναι ο μοναδικός παίκτης αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα με 3 διαφορετικές ομάδες και μάλιστα 3 συνεχόμενες φορές. Όταν με πίκρα και απογοήτευση άφησε την Μπάρσα το 2003, ο Σάρας πήγε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Πέισερς και των Μπακς, το 2007 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, μετά πήγε στην Λιέτουβος Ρίτας, την Φενέρμπαχτσε και το 2011 γύρισε και πάλι στην Ελλάδα και στους «πράσινους».

ElMundoDeportivo.com





Δεν υπάρχουν σχόλια: