Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ο μάγκας και ο δάγκας


Είναι αλήθεια πως οι χθεσινές δηλώσεις του Ροσέλ δεν μου ακούστηκαν καλά. Μου θύμισαν Ελλάδα και αυτό σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο δεν είναι το καλύτερο δυνατόν
"Ολοι ξέρουμε πως το περσινό πρωτάθλημα ήταν περίεργο", δήλωσε ο Σάντρο, υποννοώντας την σαφέστατη διαιτητική εύνοια που απόλαυσε η Μαδρίτη. 


Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της διαμαρτυρίας του συλλόγου γιά την μη τιμωρία του Μουρίνιο. Δηλώσεις καθαρά επικοινωνιακές που προσπαθούν να δείξουν με το δάχτυλο τη δημιουργία ενός κατεστημένου της πρωτεύουσας. Συνήθως όταν αυτά τα φωνάζεις, το μόνο που επιδιώκεις είναι η κατασκευή ενός άλλοθι γιά προγενέστερες ή μελλοντικές αποτυχίες. Σαν διοίκηση της Μπαρσελόνα, οφείλεις να κινηθείς μακριά απ τα φώτα της δημοσιότητας γιά να προστατεύσεις την ομάδα. Δεν θέλουν φασαρίες και τυμπανοκρουσίες αυτά. Ακόμα και η συνάντηση Βιγιάρ - Ροσέλ πριν τη κλήρωση του πρωταθλήματος επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί από τη διοίκηση επικοινωνιακά. Ο ίδιος ο Φρέϊσα, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου, μας είπε πως η συνάντηση είχε αντικείμενο την διαμαρτυρία από πλευράς Ροσέλ γιά την απάθεια που επιδεικνύει η ομοσπονδία και η αθλητική δικαιοσύνη γιά την επίθεση του Μουρίνιο στον Βιλανόβα. Στον τομέα της αποτελεσματικότητας, όλ αυτά δεν απέδωσαν τίποτα. Μία μόλις μέρα μετά, ο Μουρίνιο βγήκε προκλητικά λάδι και η Μπάρσα συνέχισε να γκρινιάζει. 

Γιατί οι προσβάσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ή υπάρχουν ή δεν υπάρχουν. Οταν υπάρχουν, δεν χρειάζεται να γκρινιάζεις. Οταν δεν υπάρχουν, τότε φωνάζεις γιά να δικαιολογηθείς, όπως έγραψα παραπάνω.
Ξέχωρα όμως απ την αναποτελεσματικότητα αυτής της πολιτικής, έχω την εντύπωση πως η στάση της διοίκησης τον τελευταίο καιρό υποκρύπτει μιά απάντηση στον Λαπόρτα. Στον τέως πρόεδρο που κατηγόρησε την νυν διοίκηση ότι δεν προστατεύει τον σύλλογο όπως θα έπρεπε. Ο Λαπόρτα ετοιμάζεται να επιστρέψει και προσπαθεί να αρθρώσει από τώρα τον αντιπολιτευτικό του λόγο. Είχα αναφερθεί πρόσφατα σε αυτό και είχα χαρακτηρίσει "μπούρδες" τα πρώτα του επιχειρήματα. Δυστυχώς φαίνεται πως τον Ροσέλ τον στοιχειώνει η παλιά του κόντρα με τον Λαπόρτα.

Η αλήθεια όμως είναι απλή και δεν έχει σχέση με το αν ο Λαπόρτα ήταν μάγκας και προστάτευε καλύτερα το σύλλογο και ο Ροσέλ είναι ... δάγκας και τον έχουν τρελλάνει στην αδικία. Αυτό που διαφοροποιεί τις δύο περιόδους μπαρσελονικής "διακυβέρνησης", είναι η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στην Ισπανία. Και γι αυτό ο Σάντρο, δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του. Μέχρι ο Ραχόϊ και η απροκάλυπτα φιλομαδριλένικη κυβέρνησή του παρασυρθεί από τη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο Λαπόρτα θα πυροβολεί εκ του ασφαλούς και ο Σάντρο θα απαντά με μπαταριές στον αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: