Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Αρθρογραφία: Ο Τίτο δεν τρέμει


Του Manolo G. Crespo

Αύριο θα είμαστε ένα μήνα μακρυά από το επαναληπτικό παιχνίδι στο Μπερναμπέου. Η Tito Team μπορεί να κατακτήσει εκεί τον πρώτο της τίτλο. Δεν θα είναι εύκολο μιας και του Βιλανόβα του λείπει ακόμα μισή ομάδα βασικών που δεν έχει επιστρέψει: Valdés, Piqué, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Cesc, Pedro, όπως και οι "ολυμπιακοί" Montoya Alba και Tello. Επιπλέον, ο Πουγιόλ δεν είναι ακόμα έτοιμος για να ντεμπουτάρει ενώ ο Βίγια χρειάζεται μερικές ακόμα μέρες για να πάρει το πράσινο φως.


Γι'αυτό το λόγο ο Τίτο παίρνει ήδη τις αποφάσεις του πάνω σε όλα τα θέματα, από την πρώτη μέρα. Ήταν ξεκάθαρος στο θέμα με τον Μοουρίνιο ακόμα και αν η γνώμη του ήταν διαφορετική από αυτή του συλλόγου ή πολλών οπαδών. Έκοψε από την ρίζα, την επόμενη κι όλας μέρα το θέμα με τον Άλβες, με το δικό του προσωπικό στυλ.  Δεν ρίσκαρε με τον Μέσσι ακόμα και αν ο τραυματισμός του ήταν ασήμαντος και ο σύλλογος έπρεπε να χάσει χρήματα. Για να αποφύγει την κούραση ζήτησε να μην γυρίσει η ομάδα στην Βαρκελώνη ανάμεσα στα παιχνίδια σε Γκέτεμπορκ και Βουκουρέστι. Απαίτησε να ζητήσει ο σύλλογος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα την Κυριακή για να ξεκουραστούν παραπάνω οι διεθνείς, και χθες, ο σύλλογος, που υποσχέθηκε να παίξει με τους καλύτερους στο Σουπερ Καπ Καταλωνίας στήριξε την απόφαση του να στείλει την Μπάρσα Β.

Αν κάποιος πίστευε πως ο Τίτο Βιλανόβα είναι κανένας μαλθακός, θα συνειδητοποιεί τώρα τον χαρακτήρα του και πως δεν τρέμει η φωνή του την ώρα της λήψης αποφάσεων, αν είναι για το καλό της ομάδας. Επίσης συνεχίζει να ζητάει τον Javi Martínez, αλλά γνωρίζει πως και ο Σεσκ και ο Βίγια δεν ήρθαν με την πρώτη προσπάθεια.

Πηγή: Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: