Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

AΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ: Η Εμμονή του Μourinho


Για την εμμονή του Μοουρίνιο με την Μπάρσα και για τον Μαδριλένικο τύπο μιλάει στο σημερινό άρθρο του ο διευθυντής της Mundodeportivo, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω...


Mόνο μέσα στον τελευταίο μήνα ο Mourinho κριτίκαρε τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής Ισπανίας γιατί μοιάζει πολύ με αυτόν της Barça, και έβρισε και απείλησε μία φίλαθλο γιατί του είπε "Forza Barça" μέσα στο αεροπλάνο. Και στην Μαδρίτη έγραφαν χτες (σ.σ. αναφέρεται στο χθεσινό άρθρο του διεθυντή της AS) ότι η Μπάρσα έχει εμμονή με τον Mourino, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Σίγουρα η εμμονή προέρχεται από τότε που η διοίκηση του Laporta του ζήτησε το "pendrive" και τελικά επέλεξε τον Guardiola αντι αυτού για προπονητή, η από τότε που έχασε με 5-0 μέσα στο Camp Nou. Αν όμως υπάρχει κάτι που δεν χωράει καμία αμφιβολία, αυτό είναι η εμμονή του Mourinho με την Barça.

Aπό τις δηλώσεις του για τους διαιτητές μέχρι το δάχτυλο, τα πάντα πάνω του αποπνέουν αντιβαρκελωνισμό. Για αυτό έχει του χεριού του τους λευκούς οπαδούς. Οι φανατικοί τον υπερασπίζονται πολύ περισσότερο, όμως η πλειονότητα των Μαδριλένων φιλάθλων βλέπει σε αυτόν έναν τύπο που δεν σταματά να τα χώνει στην Μπάρσα. Yπάρχει και λογικός κόσμος που δεν θέλει να κρύψει τα μειονεκτήματα του, όμως ο Mourinho αναπαράγει φωναχτά αυτό που οι περισσότεροι Μαδριλίστας θα ήθελαν να πουν.

Έτσι εξηγείται γιατί στην Μαδρίτη κανείς δεν συζητά γιατί οι τελευταίες μεταγραφές έχουν αποδόσει τόσο λίγο. Γιατί ο Florentino τρέχει τώρα πίσω από τον Modric ενώ πέρσι πήραν τον Sahin ως την μεγάλη λευκή ελπίδα ή τον Altintop ο οποίος μπορεί να φύγει για την Τουρκία τσάμπα, ή ότι έδωσαν 65 εκατομμύρια για τον Kaká και τώρα προσπαθούν να τον πουλήσουν με λιγότερα από 25. Έτσι εξηγείται πως κανένας Μαδριλίστα δεν ντράπηκε όταν το τεχνικό τημ τραγουδούσε "Καράνκα Πορτογάλλε", ή όταν ο Mou συμβούλευσε την Bayer Leverkusen να πάρει ένα διαμάντι των λευκών ακαδημιών, τον Dani Carvajal ο οποίος έφυγε για 5 εκατομμύρια. Είναι πιο αποδοτικό να ασχολείσαι με την Μπάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: