Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Στην Αντεπίθεση Για Το Κασκόλ…


Ο Σέρχι Μασσό, ο νεαρός που τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3001 ευρώ από τις αρχές της Μαδρίτης, επειδή είχε το …θράσος να φέρει πάνω του ένα κασκόλ με καταλανικά και βάσκικα σύμβολα, (λεπτομέρειες για την ιστορία όπως μας την παρουσίασε ο Dimos El Grec, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ) πέρασε στην αντεπίθεση.



Το ..δημοκρατικό όργανο της τάξης που ταλαιπώρησε και πρόσβαλε τον Μασσό, είχε την ατυχία να πέσει σε έναν άνθρωπο, νεαρό μεν αλλά πολιτικοποιημένο, καθώς ο Μασσό ανήκει στην καταλανική πολιτική παράταξη του Ζοάν Λαπόρτα. Οι νομικές υπηρεσίες του SI (Solidaritat per Indipendencia) του κόμματος δηλαδή του Λαπόρτα, προχώρησαν σε καταγγελία κατά του αστυνομικού οργάνου που εξύβρισε τον νεαρό, καθώς και κατά της εκπροσώπου της κυβέρνησης στην Μαδρίτη, Cristina Cifuentes για διαφθορά, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντι- καταλανική ξενοφοβία. Όπως αναφέρουν πολιτικές πηγές από την Βαρκελώνη, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του γενικού εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες.

Ο γενικός γραμματέας του SI, Uriel Bertran δήλωσε σχετικά : Το εν λόγω πρόστιμο, εκτός του ότι είναι παράνομο, είναι και ένα ακόμη δείγμα του ισπανικού εθνικισμού που προωθεί το PP (πρόκειται για το κυβερνών κόμμα). Έχουμε κάθε λόγο να καταγγείλουμε την Cristina Cifuentes, διότι χρησιμοποίησε ένα δημόσιο αξίωμα για να καταδιώξει Καταλανούς. Αυτό εμείς το εκλαμβάνουμε ως πράξη ξενοφοβίας και αντι- καταλανισμού.

Μπορεί λοιπόν ενέργειες σαν αυτή εναντίον ενός Καταλανού φιλάθλου της Μπάρσα, που ήθελε απλά να παρακολουθήσει έναν αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, κάποτε στη Μαδρίτη να θεωρούνταν φυσιολογικές και δεδομένες, ωστόσο πλέον ΣΙΓΟΥΡΑ δεν περνούν απαρατήρητες, ελπίζουμε όχι και ατιμώρητες. Το barcelonismo.gr θα παρακολουθήσει την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και θα σας ενημερώνει σχετικά. 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας EL9

Δεν υπάρχουν σχόλια: