Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Υποχρεωμένοι να πουλήσουν τον Νέυμαρ


Δύσκολοι καιροί στην Vila Belmiro για την Σάντος. Οι θριαμβολογίες του προέδρου Álvaro de Oliveira ενισχυμένες από τις αποδόσεις του Νέυμαρ έδωσαν βήμα στην κατάθλιψη. Σε ενάμιση μήνα πέρασαν από την ανείπωτη χαρά και από μία ομάδα που έγραφε ιστορία σε ένα απαισιόδοξο παρών και ένα σκοτεινό μέλλον. Πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα και ένα από αυτά είναι να πωληθεί ο Νέυμαρ, τώρα ή το επόμενο καλοκαίρι γιατί αλλιώς το 2014 θα φύγει ελεύθερος.



Ο αποκλεισμός στον ημιτελικό του Copa Santander Libertadores απέναντι στην μισητή Κορίνθιανας η οποία στην συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο ήταν η σπίθα για την έκρηξη που ακολούθησε και της οποίας το οστικό κύμα αποκάλυψε την οικονομική μιζέρια του συλλόγου.

Ο Νέυμαρ είναι ένα φαινόμενο για τις μάζες και είναι η μεγαλύτερη προσωπικότητα στις διαφημίσεις της χώρας. Η Σάντος που κατέχει μόνο το 10% των δικαιωμάτων της εικόνας του δεν ξέρει πως να εκμεταλλευτεί πλήρως τις εμπορικές δυνατότητες που δίνει η "μάρκα" Νέυμαρ. Και στα ταμεία της Σάντος το καταλαβαίνουν. Ο "μοϊκανός" θα κερδίσει φέτος 14 εκατομμύρια από διαφημίσεις όμως τα λεφτά που θα μπουν στα ταμεία της Σάντος δεν είναι αρκετά για να αποκτήσει ένα δυναμικό ρόστερ που να μάχεται για τίτλους.

Αυτό είχε ως συνέπεια να "μείνει γυμνή" μία ομάδα που κατέκτησε 5 τίτλους σε 3 χρόνια. Ο Elano που είχε υψηλό μισθό πήγε στην Gremio, ο σκόρερ Borges επίσης στην Gremio, ο μέσος Ibson, στην Flamengo και ο Allan Kardec, δανεικός από Benfica, έφυγε γιατί η Σάντος δεν μπόρεσε να πληρώσει την μεταγραφή του. Και πιθανότατα ο Paulo Henrique Ganso θα φύγει μετά τους ολυμπιακούς για την Internacional de Porto Alegre στην θέση του Όσκαρ που έφυγε για Chelsea.


Ήταν μία επιχείρηση που είχε ως σκοπό να μειώσει τον μισθό του ρόστερ, το χειρότερο όμως είναι ότι από αυτούς που ήρθαν στην Σάντος Gallardo και Braz (από Flamengo), Bernardo (από Vasco), Bill (από Coritiba), Miralles (από Gremio), ως αντάλλαγμα για Elano, και 'Patito' Rodríguez (από Independiente) κανένας δεν βρίσκεται στο επίπεδο αυτών που έφυγαν.

Ο Νέυμαρ, όταν έφυγε για τους ολυμπιακούς του Λονδίνου, άφησε πίσω του μία ομάδα με πνεύμα νικητή και όταν επιστρέψει, αυτό που θα βρει είναι αποδυτήρια χωρίς κίνητρα, και χωρίς τους κοντινούς του συμπαίκτες που να στέκονται στα δύσκολα.

Η λύση για να βγουν από το πρόβλημα είναι ότι έκαναν και παλαιότερα στην ιστορία του συλλόγου. Δεν θα ήταν παράλογο να πουλήσουν τον Νέυμαρ (το 2014 μένει ελεύθερος) και να μπορέσουν να στήσουν ένα ρόστερ καλού επιπέδου για τα βραζιλιάνικα δεδομένα κοιτώντας πάντα, όπως συνηθίζει η Σάντος στις ακαδημίες. Οι επόμενες πιθανές αποκαλύψεις ακούν στα ονόματα Anderson και  Víctor Andrade.

Πηγή: Sport 

Δεν υπάρχουν σχόλια: