Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

"Φιλική" κατάρα με τους "διάβολους"

Ο Μάϊκλ Οουεν πλασάρει τον Βίκτορ Βαλντές και χαρίζει τη νίκη στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ πέρυσι το καλοκαίρι στο  FedEx Field, στο Λαντόβερ των ΗΠΑ

Οσο κι αν στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάρσα τα πηγαίνει περίφημα με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, έχοντας κατακτήσει τα δύο τελευταία της τρόπαια με αντίπαλο την ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα φιλικά παιχνίδια.



Τόσο το 2003, όσο και πέρυσι, η Μπάρσα ηττήθηκε από τους "μπέμπηδες" και ο Τίτο Βιλανόβα καλείται τώρα να σπάσει αυτή τη μίνι αρνητική παράδοση.
Την Κυριακή 3 Αυγούστου του 2003, οι blaugrana δίνουν το τρίτο τους παιχνίδι με τον Φρανκ Ράϊκαρτ στον πάγκο τους. Αντίπαλος τους η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Η Μπάρσα ξεκινά δυνατά και στο 10ο λεπτό προηγείται με γκολ του Κλάϊφερτ. Ομως στη συνέχεια οι Αγγλοι γυρίζουν τον αγώνα. Με δύο γκολ του Ντιέγκο Φορλάν στο 26ο και 37ο λεπτό βρίσκονται μπροστά στο σκορ, ενώ στο 85' ο Ρούντ Βαν Νίστελρόϊ θα σφραγίσει τη νίκη των "κόκκινων διαβόλων"

8 χρόνια αργότερα, οι δύο ομάδες θα τεθούν και πάλι αντιμέτωπες επί αμερικανικού εδάφους. Η Μπάρσα έχει ήδη κατακτήσει το Champions League στον τελικό του Γουέμπλεϋ και οι "μπέμπηδες" έχουν ένα έξτρα κίνητρο να πάρουν ρεβάνς έστω και φιλική. Τελικά θα επικρατήσουν με 2-1, χάρη στα γκολ των Νάνι και Οουεν . Ο Τιάγκο είχε σκοράρει γιά τη Μπάρσα, ισοφαρίζοντας προσωρινά.
Αύριο, στο Ούλεβι του Γκέτεμποργκ οι δύο ομάδες έρχονται ξανά αντιμέτωπες. Θα συνεχιστεί η παράδοση ή θα την σπάσει η Μπάρσα; Το βέβαιο είναι πως οι blaugrana θα αντιμετωπίσουν τον αυριανό αγώνα με μεγαλύτερη σοβαρότητα απ ότι τον περσινό.

Πηγή: sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: