Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Goal com: Λίο Μέσι, ο καλύτερος της τελευταίας 5ετίας


Για δεύτερη φορά σε 5 χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχτηκε νικητής του βραβείου “Goal.com50.”  Η πρώτη φορά που τιμήθηκε με το εν λόγω βραβείο ήταν το 2008, αλλά αν θέλουμε να δούμε ποιος είναι στ’ αλήθεια ο καλύτερος στην ιστορία του εν λόγω βραβείου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: Λίο Μέσι. Μολονότι την σεζόν που τελείωσε, ο Μέσι σκόραρε το απίστευτο νούμερο των 73 γκολ σπάζοντας το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ για τα περισσότερα γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που κρατούσε 39 χρόνια, ο Αργεντινός τερμάτισε στην 3η θέση. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που έπεφτε κάτω από την 2η.  Η αποτυχία της Μπάρσα να κρατήσει τα σκήπτρα του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ο κύριος λόγος που ο Μέσι τερμάτισε πίσω από τους Ρονάλντο και Κασίγιας.


Αν όμως χρησιμοποιήσουμε το δικό μας σύστημα αξιολόγησης και βαθμολογήσουμε για το Top 10 μας τον καλύτερο παίκτη με απόλυτο σκορ 50, θα έχουμε τον δεύτερο με 49 βαθμούς, τον τρίτο με 48 και ούτω καθ’ εξής μέχρι την τελευταία θέση. Και ο Μέσι κατέκτησε την πρώτη θέση με το απίστευτο σκορ των 246 βαθμών σε 250 πιθανούς! Ο Ρονάλντο, έμεινε στην δεύτερη θέση με 238 βαθμούς. Ο Τσάβι, τερμάτισε στην τρίτη θέση στο σύνολο αν και φέτος ήταν μόλις 7ος.  Ο Ινιέστα, είναι ακριβώς από κάτω του με 224 βαθμούς. Η έκπληξη είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος αν και τερμάτισε 40ος για την σεζόν 2011-2012, είναι στο σύνολο 5ος κι ας έχει διαφορά 60 βαθμών από τον Ινιέστα.

Οι Ιμπραήμοβιτς, Βίγια, Κασίγιας, Οζίλ και Ντάνι Άλβες συμπληρώνουν την 10άδα. Ο Οζίλ είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση στην 9η θέση, καθώς είναι στα 23 του και είναι ο νεότερος παίκτης στην λίστα. Στα αξιοσημείωτα, είναι το γεγονός ότι φέτος έχουμε 9 παίκτες από την Ρέλα του Μουρίνιο και η ισπανική Λίγκα είναι το πρωτάθλημα με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση την τελευταία 5ετία. Με τους Ισπανούς να έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια τα σκήπτρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη ότι οι παίκτες από την χώρα της Ιβηρικής είναι οι περισσότεροι στις λίστες των τελευταίων ετών. Η κυριαρχία των Ρεάλ και Μπαρσελόνα σε συλλογικό Εθνικής του Βισέντε Ντελ Μπόσκε σε επίπεδο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, δείχνουν ότι η κατάσταση μάλλον θα παραμείνει ως έχει για αρκετά χρόνια ακόμα…



Δεν υπάρχουν σχόλια: