Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Σκέφτομαι και γράφω… για τον Neymar

του Γιώργου Μπέγκου

Άδοξο τέλος για το σίριαλ Javi Martinez. Άδοξο τέλος και για τα σενάρια που τροφοδοτούσαν την ύλη των εφημερίδων και του τύπου, γενικότερα, τόσο καιρό.

Και τώρα τι? Με τι θα ασχολούμαστε την ώρα που η ομάδα κάνει  όμορφα και ωραία τις προπονήσεις της?


Τώρα, λοιπόν, επανερχόμαστε στο κλασσικό και αγαπημένο θέμα των τελευταίων δυο σεζόν. Αν προσπαθήσετε να θυμηθείτε, όποτε υπήρχαν ματς των εθνικών ομάδων ή γενικά διακοπή της συλλογικής αγωνιστικής δράσης, τα εξώφυλλα κοσμούσε σταθερά ο Neymar.

Τι καλύτερο, λοιπόν, και για αυτή την περίοδο που, όχι απλά ευδοκιμούν οι συνθήκες λόγω της παρουσίας του παίκτη στους Αγώνες, αλλά το επιβάλλουν κιόλας μετά τη δήλωση του Αντιπροέδρου Josep Maria Bartomeu που έριξε λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει εδώ και δυο χρόνια.

Μεγάλο ταλέντο, αδιαμφισβήτητα, ο βραζιλιάνος και όπως είπε σήμερα και ο Víctor Valdés “θα ήταν πολύτιμος για οποιαδήποτε ομάδα, και για τη Barça”. Και αγωνιστικά, όπως εννοεί ο Valdés, και εμπορικά θα προσθέσω εγώ, καθώς ο Neymar αποτελεί το next big thing της βιομηχανίας του ποδοσφαίρου. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει στην ομάδα του τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, σε συνδυασμό με τον πιο πιθανό διάδοχο του θρόνου?

Ειλικρινά, όμως, με τέτοια πληθώρα ταλέντου στη επιθετική γραμμή ποια θα ήταν η χρησιμότητα της προσθήκης του Neymar? Και αν συνυπολογίσουμε την  οικονομική στενότητα του Συλλόγου, σε συνδυασμό με την δηλωμένη επιθυμία του Tito για ενίσχυση στα μετόπισθεν, η απόκτηση του βραζιλιάνου γίνεται ακόμα πιο αχρείαστη.

Παράλληλα, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει και σε έλλειψη κινήτρου αρκετούς παίκτες, είτε της πρώτης ομάδας, όπως οι Tello, Cuenca, Afellay, αλλά και της Barça B, καθώς θα τους δημιουργούσε δικαιολογημένες αμφιβολίες για το αν θα βρουν χώρο να δείξουν το ταλέντο τους και να πάρουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν. Δεν είναι απίθανο, όλα αυτά τα παιδιά, που πασχίζουν καθημερινά στις προπονήσεις, να επηρεάζονται αρνητικά, μόνο και μόνο από όλο αυτό το ντόρο.

Από τη στιγμή που η Barça έχει δώσει καπάρο για τον Neymar, αργά ή γρήγορα θα τον δούμε με τη blaugrana φανέλα να οργιάζει δίπλα στους Messi, Iniesta, Alexis και τους λοιπούς αστέρες της ομάδας. Πιστεύω όμως ακράδαντα πως αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα και δεν πρέπει να έρθει στο άμεσο μέλλον. Ιδανικά θα ήταν το Γενάρη, ώστε να έχει μισή σεζόν μπροστά του για να προσαρμοστεί. Και να έρθει τώρα, αμφιβάλλω αν θα μπορέσει να προσφέρει τα αναμενόμενα από ένα ταλέντο της κλάσης του, και ίσως ο τύπος τον βάλει και σε μια διαδικασία άδικης αμφισβήτησης.

Θα επιμείνω λοιπόν στην άποψή μου, πως το όλο σκηνικό με τον Neymar έχει, τεχνηέντως, στηθεί από τη Διοίκηση για να απασχολήσει τα ΜΜΕ και τους οπαδούς που λατρεύουν αυτά τα σίριαλ, ώστε απρόσκοπτα και χωρίς αχρείαστη δημοσιότητα που πάντα ανεβάζει την τιμή των παικτών που ενδιαφέρουν την Barça, να προχωρήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των επιθυμιών του Tito Vilanova.

Δεν υπάρχουν σχόλια: