Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Κατάκτησε το κύπελλο Otten η πρώτη εφηβική ομάδα!



Η πρώτη εφηβική ομάδα της Μπάρσα, υπό την καθοδήγηση του νέου της προπονητή Ζόρντι Βινιάλς, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Πρόκειται γιά ένα πολύ δυνατό τουρνουά, το κύπελλο Otten που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της ολλανδικής Αϊτχόφεν. Οι blaugrana επιβλήθηκαν στον τελικό της Αντερλεχτ με 1-0 και ο αρχηγός τους Νάντο Κεσάδα, σήκωσε τη κούπα, ενώ παράλληλα βγήκε και καλύτερο χαφ του τουρνουά. 



Γιά να φτάσει στον τελικό η Μπάρσα, έφερε δύο ισοπαλίες στον όμιλό της με Τβέντε και Αντερλεχτ και νίκησε τον Αγιαξ με 1-0. Ο ημιτελικός ήταν ένας περίπατος γιά τους παίκτες του Βινιάλς που επικράτησαν της Αλκμααρ με 3-0 χάρη σε ένα γκολ του Νταβίντ Μπαμπούνσκι από το κέντρο (!), ένα του Πολ Καλβέ κι ένα του μεγάλου "κανονιού" της ομάδας Σάντρο Ραμίρεζ.

Ο τελικός με την Αντερλεχτ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημειώθηκε στο πρώτο ημίχρονο και ήταν αυτογκόλ, αν και νωρίτερα οι Σάντρο Ραμίρεζ και Εμπγουέλε έχασαν σημαντικές ευκαιρίες γιά να σκοράρουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βέλγοι μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν, πίεσαν τη Μπάρσα, πολύ δε περισσότερο όταν οι blaugrana έμειναν με 10 παίκτες εξ αιτίας της αποβολής του Σέρζι Σαμπέρ. Ομως τελικά οι πιτσιρικάδες μας άντεξαν στην πίεση και κατέκτησαν το τρόπαιο!

Πηγή: sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: