Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

We are CULES!!!



του Πωλ Καταλανίστα

Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Ρεαλ Μαδρίτης για την κατάκτηση του Super Cup.Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με τα αγωνίστηκα. Εξάλλου από χτές έχουν γραφτεί πολλά. Και για τα αμυντικά προβλήματα αλλά και για το ότι η ομάδα δεν μπήκε δυνατά από την αρχή.


Εκεί που θα ήθελα να σταθώ είναι η συμπεριφορά της ομάδας αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Είδα τους παίκτες μας να συγχαίρουν όλους τους αντίπαλους παίκτες. Είδα τον Vilanova να παραμένει μέσα στον αγωνιστικό χόρο, ενώ ο συνάδελφος του, με υψωμένη την γροθιά του, κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. Μάλλον το τρόπαιο, το ήθελε παραπάνω από ότι νόμιζε. Είδα τους παίκτες μας να χαιρετούν τον κόσμο και να έχουν στήσει “πηγαδάκια” μέσα στον αγωνιστικό χώρο.Εμειναν εκεί μέχρι το τέλος. Δείχνοντας ανωτερότητα. Ενα παιχνίδι τελείωσε, ένα τρόπαιο χάθηκε. Αλλά αυτοί οι παίκτες έχουν μάθει και να  χάνουν. Ετσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Πρέπει να ξέρουν να χάνουν, και όχι μόνο να κερδίζουν. Πρέπει να ξέρουν να αναγνωρίζουν τη νίκη του αντιπάλου. Πρέπει να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να γίνεσαι καλύτερος .Στις δηλώσεις των παικτών μας μπορείτε να το διακρίνετε αυτό. Και όχι μόνο χτες. Και σε άλλες παρόμοιες στιγμές στο παρελθόν, η ομάδα έχει δείξει σεβασμό στον αντίπαλο. Ετσι έχουν μάθει.Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την συμπεριφορά του Messi,οπου δεν χαιρέτησε τον μεγάλο του αντίπαλο.Δεν μου άρεσε,αλλά θα το θεωρήσω ως μια αντίδραση της στιγμής.Μπορεί τώρα που βλέπει το βίντεο να το έχει μετανιώσει. Εξάλλου ποτέ στο παρελθόν ο Leo δεν έχει δώσει δικαωματα.

Στα δύσκολα οι παίκτες μένουν ενωμένοι. Και πώς να μην μείνουν άλλωστε .Αφού είναι μια ζωή μαζί. Στις χαρές και στις λύπες από τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε ότι μετά το λάθος του Valdez στο 1ο παιχνίδι,όλοι οι συμπαίκτες του τον προστάτεψαν. Και πώς να μην έχουν αυτή τη νοοτροπία αφου έχουν μεγαλώσει μέσα στον σύλλογο. Εχουν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του συλλόγου FC Barcelona.Και όσοι παίκτες είναι ξένοι,ο σύλλογος έχει φροντίσει να τους μεταφέρει τη κουλτούρα της ομάδας. Την ίδια κουλτούρα και νοοτροπία έχουν και οι περισσότεροι φίλαθλοι της ομάδας. Φίλαθλοι που ξέρουν να εκτιμούν. Φίλαθλοι που δεν ξεχνούν το παρελθόν. Και όπως έγραψε και ο φίλος μου ο Επίτιμος μετά το τέλος του αγώνα «Μπάρσα δεν γίναμε γιά τιςκούπες, ούτε γιά τους παιχταράδες. Μπάρσα γίναμε γι αυτά που πρεσβεύειδιαχρονικά αυτός ο σύλλογος, γιά το πνεύμα με το οποίο προσεγγίζει τοναθλητισμό» . Και γιαυτό έχουμε επιλέξει να είμαστε Cule.



Δεν υπάρχουν σχόλια: