Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! 2-3

ΜΟΝΟ ΕΣΥ! Μόνο αυτή η ομάδα κι αυτοί οι τεράστιοι παίχτες μπορούν να αποδώσουν δικαιοσύνη σ'ένα παιχνίδι που είχε στραβώσει από μια καραμπόλα κι ένα λάθος και να νικήσουν τη Σεβίλλη στο σπίτι της  2-3, ενώ βρέθηκαν να χάνουν 2-0! Μια τεράστια νίκη σε όλα τα επίπεδα που φωνάζει ποια είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου τα τελευταία  χρόνια. 6 στα 6 και 18 βαθμοί  καλπάζοντας προς το κλάσικο. Όπως προβλέψαμε ακριβώς στο pre game του σημερινού αγώνα  ο Τίτο επέλεξε τους: Valdés, Alves, Mascherano, Song, Alba, Busquets, Xavi, Cesc, Alexis, Pedro, Messi. Ο Βιλανόβα  προτίμησε να βάλει στόπερ το Σονγκ δίπλα στο Μασεράνο και να δώσει κι άλλη ευκαιρία στο Σεσκ, αφήνοντας τον Τιάγκο στον πάγκο  με τους: Pinto, Montoya, Bartra, Thiago, Sergi Roberto, Tello και Villa. Η Σεβίλλη παρατάχθηκε με: Palop - Cicinho Botia Spahic F.Navarro - Navas Maduro Rakitic Medel Trochowski - Negredo. Η Σεβίλλη ξεκίνησε πρεσάροντας, αλλά μόλις στο 1' η Μπάρσα είχε το πρώτο της σουτ με τον Πέδρο άουτ ψηλά. Η Μπάρσα χρησιμοποιούσε τον Άλβες στις επιθέσεις της προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα και με κατοχή στο 6' 75% παίζοντας στο μισό τη Σεβίλλη. 


Σε αντεπίθεση στο 12' ο Negredo σούταρε συρτά άουτ,  αμέσως μετά η μπάλα κρύφτηκε από τους παίκτες της Μπάρσα, αλλά ο Μέσσι σουτάροντας με το αριστερό μέσα από την περιοχή πλάγια δεν κατάφερε να σκοράρει. Αρκετά δικαιολογημένα παράπονα για το διαιτητή από Μπάρσα και Μέσσι που δεν έδινε εξώφθαλμα φάουλ. Η Μπάρσα συνέχιζε όμως να έχει την κατοχή και να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο με εξαιρετικό το Σονγκ, αλλά παραφωνία τους Σεσκ και Αλέξις που δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα. Έτσι στο 25'  μετά από φάουλ που δε δόθηκε στον Πέδρο και καραμπόλα-πάσα του Μασεράνο ο Trochowski   έκανε το 1-0. Αμέσως προσπάθησε να αντιδράσει η Μπάρσα και μετά από σέντρα του Άμπα ο Σεσκ προσπάθησε να πάρει κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Μέσσι πήρε το ριμπάουντ, αλλά σούταρε πάνω στα σώματα. Οι αντεπιθέσεις της Σεβίλλης ήταν φωτιά και στο 34' ο Νάβας σούταρε επικίνδυνα από δεξιά άουτ. Η Σεβίλλη συνέχιζε να είναι στο προσκήνιο στη συνέχεια παίρνοντας το κέντρο με σουτ και προσπάθειες του Νάβας. Έτσι χωρίς ουσιαστικό λόγο μετά από μια καραμπόλα, η Μπάρσα έκλεισε το ημίχρονο χάνοντας 1-0 , αφού μέχρι το 35' είχε την κυριαρχία στον αγώνα. Στατιστικά: προσπάθειες 6-4, οφσάιτ 3-3, κόρνερ1-2, φάουλ 7-0, κατοχή 35-65. Η Μπάρσα είχε να επιχειρήσει να γυρίσει το 1-0 της Σεβίλλης, κάτι που για τελευταία φορά έγινε πριν 40 χρόνια το 1972. 

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε η Μπάρσα το β' ημίχρονο και συνεχόμενα λάθη όπως του Μπουσκέτς στο 47' που σέρβιρε την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στο  Negredo να μπει μόνος του και να κάνει το 2-0. Η Μπάρσα αντέδρασε αμέσως και στο 52' ο Σεσκ επιτέλους βρήκε δίχτυα με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα άλλαξε πόδια σε κατά μέτωπο επίθεση. Στη συνέχεια η Μπάρσα ήταν συνεχώς στην επίθεση. Στο 54' ο Αλέξις πήρε την μπάλα πλάγια μέσα στην περιοχή, την έφερε στο δεξί, αλλά σούταρε λίγο άουτ. Στο 60' ο Πάλοπ απέκρουσε απίστευτα φάουλ του Μέσσι στο παράθυρο. Στο 65' νέο φάουλ σε καλύτερη θέση απέναντι από την εστία, αλλά ο Τσάβι σούταρε πάνω στο τείχος. Νέα ευκαιρία στο 69' με τους Σεβιλιάνους να κόβουν τελευταία στιγμή σέντρα για τον Αλέξις. Αλλαγή με τον Τέγιο να περνά στη θέση του Αλέξις, αλλά και κόκκινη κάρτα στον Medel που χύπησε με κεφαλιά εκτός φάσης το Σεσκ. Νέα αλλαγή στο 75' για την Μπάρσα με τον Τιάγκο να περνά στη θέση του Μπουσκέτς και στη συνέχεια στο 78' ο Βίγια αντί του Άλβες παίζοντας το χαρτί του 3-4-3. Από το 80' η Σεβίλλη οχυρώθηκε και έβγαινε μόνο  με αντεπιθέσεις. Η Μπάρσα προσπαθούσε να σπάσει το πολυπρόσωπο τείχος. Στο 86' νέο επικίνδυνο φάουλ από τον Τσάβι κατέληξε κόρενρ. Στο 88' όμως Μέσσι και Σεσκ έπαιξαν μόνοι τους εναντίον όλων και ο Σεσκ πέτυχε το δεύτερο του γκολ κάνοντας το 2-2! αφήνοντας τους Σεβιγιάνους να διαμαρτύρονται για ακούσιο χέρι του Τιάγκο στην αρχή της φάσης. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ! Ο ΒΙΓΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΛΑ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΠΟΥ  ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΣΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!2-3!  Αποσβολωμένοι παίκτες και φίλαθλοι της Σεβίλλης σήμερα γνώρισαν από κοντά μια ομάδα που ένας τίτλος τη χαρακτήριζε:ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ. Το πνεύμα μιας ομάδας που αλλάζει ρυθμό και τακτική όταν χρειάζεται και παίρνει τα παιχνίδια, κάτι που είχε ως στόχο ο Τίτο. Θα κάνει αίσθηση αυτή η νίκη σε όλο το φίλαθλο κόσμο, θα  ταρακουνήσει αντιπάλους...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: