Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Είχαν Ρούντι - δεν είχαμε "Λα Μπόμπα"

Με 22 πόντους, ο Ρούντι οδήγησε τη Μαδρίτη στη νίκη

Το ισπανικό Super Cup γιά το μπάσκετ κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχοντας περισσότερες προσωπικότητες στο παρκέ, κατέβαλλε δίκαια τη Μπάρσα με 95-84 και κατέκτησε το τρόπαιο στο Παβεγιόν Πρενσίπε Φελίπε της Σαραγόσα. 



Σέρζι Ροντρίγκεζ, Σέρχι Λιουλ, Τζέϊ Κάρολ και -κυρίως- Ρούντι Φερνάντες με 22 πόντους και 66% σε δίποντα και τρίποντα ήταν αυτοί που οδήγησαν τους "λευκούς" στη νίκη, σ ένα παιχνίδι στο οποίο έδειξαν να είναι πιό έτοιμοι από τους blaugrana και με πολύ περισσότερες λύσεις από την περιφέρεια. 
Χωρίς τον Ναβάρο, η Μπάρσα δεν είχε άσχημα ποσοστά, αφού σούταρε συνολικά καλύτερα από τη Μαδρίτη στα τρίποντα, όμως τα πολλά εύκολα καλάθια που έχασε μέσα στη ρακέτα την κατέστρεψαν. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως όσο το παιχνίδι πλησίαζε στη λήξη του, τόσο φαινόταν η διαφορά προσωπικοτητας και εμπειρίας των δύο ομάδων. Οταν η μπάλα "έκαιγε" η Μπάρσα έκανε καθοριστικά λάθη και ήταν άστοχη.

Ο Πιτ Μάϊκλ προσπάθησε στο τέλος να την κρατήσει όρθια, αλλά κι αυτός "ξύπνησε" αργά. 
Γιά άλλη μιά φορά η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στηρίχτηκε στον Νεϊθαν Τζαγουάϊ ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ της με 20 πόντους αλλά τα στατιστικά ... ξεγελούν. Αφού εμφανίστηκε νευρικός και κουρασμένος, έχασε πολλά εύκολα καλάθια και υπέπεσε σε κρίσιμα λάθη στο τέλος. Λογικό αν σκεφτούμε πως δεν έχει κάνει κανονική προετοιμασία.

Οσο γιά τον Τόμιτς, ό,τι έφτασε στα χέρια του το έκανε καλάθι, όμως οι προσπάθειες που πήρε ήταν συνολικά λίγες (μόλις 3). Σίγουρα ο Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να βρει περισσότερους τρόπους γιά να αξιοποιήσει το πλούσιο ταλέντο του, ενώ αγωνίστηκε και σχετικά λίγο (μόλις 13 λεπτά)

Πέρα απ όλα τ άλλα, η Μπάρσα σήμερα είχε να αντιμετωπίσει και μιά εχθρική διαιτησία που σφύριζε με διαφορετικά μέτρα και σταθμά τα φάουλ. Ο Λόρμπεκ έφαγε πολύ "ξύλο" και δεν πήρε τα σφυρίγματα που έπρεπε, ενώ στον αντίποδα όποιος ... τολμούσε να κοιτάξει στα μάτια τον Ρούντι φορτωνόταν αμέσως φάουλ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: