Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τα «κλειδιά» του δημοψηφίσματος για το μέλλον του Καμπ Νου


Ύστερα από την έγκριση της Συνέλευσης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με το μέλλον του Καμπ Νου, η διοίκηση του συλλόγου έχει μπροστά της μια περίοδο στην οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί για δύο ενδεχόμενα: το ν’ αποφασίσουν τα μέλη την ανακαίνιση του Καμπ Νου ή την κατασκευή ενός νέου γηπέδου. Ό, τι γίνει πάντως, θα έχει ως πιθανότερο χρονικό ορίζοντα την σεζόν 2014-15. Η αίσθηση όλων είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ένα νέο γήπεδο, είτε εντελώς καινούριο είτε το ανακαινισμένο Καμπ Νου. Ο Χαβιέρ Φάους όπως εξήγησε και στην Συνέλευση, δήλωσε ότι η διοίκηση θέλει να δώσει το ακριβές κόστος και των δύο σχεδίων και να εκθέσει όσο γίνεται καλύτερα τις λεπτομέρειες του καθενός.


Τίποτα όμως δεν θα ξεκινήσει πριν το χρέος πέσει κάτω από τα 200 εκατομμύρια. Προβλέπεται η χρηματοδότηση να γίνει από ίδιους πόρους, χωρίς να χρειαστεί να πουληθεί κάτι που θεωρείται κληρονομιά του συλλόγου. Στην περίπτωση της κατασκευής ενός νέου γηπέδου, η ιδέα είναι να υπάρξει ανταλλαγή και με άλλα εδάφη. Ξεκάθαρο είναι πως όποια απόφαση κι αν πάρουν τα μέλη του συλλόγου, θα είναι και δεσμευτική και δεν θα έχει επιστροφή. Δηλαδή, ακόμα κι αν η διοίκηση του Ροσέλ δεν παρατείνει την θητεία της, αυτοί που θα τον διαδεχτούν θα πρέπει να εκτελέσουν την απόφαση των μελών.

Σήμερα, η διοίκηση έχει το δικαίωμα να παρουσιάσει δύο σχέδια στα μέλη και αυτά να επιλέξουν το ένα. Βασικό θα είναι επιπλέον και το πώς θα τεθεί η ερώτηση. Το θέμα και αντιδράσεις πάσης φύσεως θα έχει και πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή. Υπομονή για δύο ακόμη χρόνια. 

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: