Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σκέφτομαι και γράφω… για το δύσκολο ταξίδι στη Σεβίλλη


του Γιώργου Μπέγκου


Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ιδανική για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει των τριών δύσκολων αγώνων μέχρι τη διακοπή. Χωρίς ματς μεσοβδόμαδα και με διήμερο ρεπό ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές, ο Tito δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο.

Σίγουρα, δεν θα μπορούσε?


Κι όμως… Όσο και αν οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού, είμαι βέβαιος πως ενόψει αυτής της τριπλής δοκιμασίας θα ήθελε να έχει τους περισσότερους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. Και σαν να μην έφταναν όλοι οι υπόλοιποι, είχαμε και τον μικροτραυματισμό του Busquets να γεμίσει με ανησυχία το τεχνικό επιτελείο και τους οπαδούς.

Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία όλη αυτή τη βδομάδα, και σε συνάρτηση με τα όσα έχει παρουσιάσει η Barça κατά πρώτον, αλλά και η Sevilla κατά δεύτερον ως τώρα, οφείλω να παραδεχθώ πως δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη νίκη απόψε. Να εξηγηθώ όμως…

Σε κάθε συνέντευξη και κάθε δήλωση που έκανε παίκτης της ομάδας ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το Clássico. Όσο συγκεντρωμένος και να είναι κάποιος, είναι απόλυτα λογικό να αποπροσανατολιστεί όταν όλοι ήδη ασχολούνται με αυτό το ματς. Πόσο μάλλον όταν, κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μια προδιάθεση και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, που σίγουρα έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής ως μια ευκαιρία να “τελειώσουν” τους αντιπάλους τους αλλά και να πάρουν εκδίκηση για την απώλεια του Super Cup. Επιπλέον, η διαφορά των 8 βαθμών σίγουρα είναι παγίδα καθησυχασμού.

Παράλληλα, η εικόνα της ομάδας μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός πως αυτό δεν της έχει κοστίσει σε βαθμούς, δείχνει πως ακόμα δεν έχει καν πλησιάσει τις πραγματικές της δυνατότητες. Οι αλχημείες που θα πρέπει να γίνουν και πάλι στην ενδεκάδα όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι, στο οποίο εμφανέστατα πάσχει αυτή τη στιγμή η Barça, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Και όταν απέναντι βρίσκεται μια από τις ποιοτικότερες επιθετικές γραμμές της Primera, με παίκτες ικανότατους τόσο στην αντεπίθεση όσο και στις στημένες φάσεις, αντιλαμβάνεστε πως μόνο εύκολη δουλειά δεν έχει απόψε η ομάδα.

Ειλικρινά εύχομαι με όλη μου την ψυχή να διαψευσθώ πανηγυρικά και η Barça να κερδίσει στο Sánchez Pizjuán. Άλλωστε την καλύτερή της εμφάνιση μέχρι σήμερα την έκανε στο κομβικό ματς με τη Getafe, όταν και πάλι υπήρχε προβληματισμός λόγω του “ιού της Fifa”.

Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: