Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τιάγκο: «Πριν το κλάσικο έχουμε την Σεβίλλη και την Μπενφίκα»



Στην Mundo Deportivo μίλησε ο Τιάγκο Αλκάνταρα, ύστερα από το δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε εξαιτίας του τραυματισμού του.


-Πώς νιώθεις?
Πολύ καλά, αν και θα πρέπει να ανακτήσω και πάλι τον ρυθμό μου. Όλα όμως γίνονται με τις προπονήσεις.
-Την ομάδα πώς την βλέπεις μετά από αυτές τις νίκες και την διαφορά που έχει πάρει από την Ρεάλ?
Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε κερδίσει αυτά τα ματς. Κανείς μας δεν θα πίστευε ότι έχουμε αυτήν την διαφορά από την Ρεάλ, αλλά έρχεται και το κλάσικο. Πριν βέβαια θα πρέπει να κερδίσουμε την Σεβίλλη και την Μπενφίκα.
-Αν κερδίσει η Μπάρσα το κλάσικο, θα έχει ας πούμε κατακτήσει το μισό πρωτάθλημα?
Όχι. Η Ρεάλ είναι το φαβορί όπως κι εμείς, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες. Η Μάλαγα και η Ατλέτικο ξεκίνησαν καλά. Έχουμε ένα καλό πλεονέκτημα, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάμε κανέναν.
-Πώς σου φάνηκε αυτό που έγινε μεταξύ του Μέσι και του Βίγια?  Όλοι γι’ αυτό μιλάνε…
Είναι κάτι φυσιολογικό. Στις προπονήσεις αυτά γίνονται συνέχεια. Τώρα δόθηκε έκταση γιατί έγινε σε αγώνα. Με 90.000 κόσμο στις κερκίδες πρέπει να φωνάξεις. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο, πρέπει να φωνάζεις δεν γίνεται αλλιώς.
-Την προηγούμενη βδομάδα δήλωσες ότι έχεις ωριμάσει. Πώς το πετυχαίνεις αυτό?
Μαθαίνοντας κάθε μέρα, ακούγοντας κι έχοντας τα μυαλά στο κεφάλι σου. Γνωρίζοντας ότι πρέπει συνέχεια να γίνεσαι καλύτερος.
-Έχεις κάνει κάποια θυσία στο παιχνίδι σου?
Δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο. Μου αρέσει όπως παίζω και δεν νομίζω ότι πρέπει ν’ αλλάξω κάτι. Φέτος μόνο χρειάστηκε να θυσιάσω το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω των συνθηκών.
-Με ποιον μιλούσες περισσότερο?
Με τον πατέρα μου. Αυτός με συμβουλεύει και σε αυτόν μιλάω για όσα με απασχολούν. Όταν κάνω κάτι καλό ή κακό, αυτόν σκέφτομαι.
-Τι έχεις πάρει από αυτόν?
Την σοβαρότητα θέλω να πιστεύω του να είμαι επαγγελματίας, την αφοσίωσή μου στην ομάδα και ίσως τον χαρακτήρα του.
-Τι σου έμαθε ο Γκουαρντιόλα?
Ότι όλα πρέπει να γίνονται με μυαλό. Πάντα ήθελε το καλύτερο για την Μπάρσα. Το πέτυχε και αυτό δεν θα το ξεχάσει κανένας ποτέ.
-Ο Τίτο?
Την ηρεμία με την οποία πρέπει ν’ αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια. Έχει κρατήσει τον εαυτό του, παρά τις συγκρίσεις που γίνονται με τον Πεπ. Μας δίνει το ίδιο που μας έδινε και ο Πεπ και είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολύ μέλλον στην Μπάρσα.
-Σου αρέσει κάτι από τον Μουρίνιο?
Κάποια πράγματα ναι. Είναι μεγάλος προπονητής κι έχει κατακτήσει τίτλους με διαφορετικές ομάδες.
-Η Βραζιλία το 2014 είναι ένα όνειρο για σένα?
Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μου έπεφτε καθόλου άσχημα!
-Πώς τα πας με τον Νέιμαρ?
Όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι, έχει πολύ καλή σχέση με τον Ντάνι (Άλβες) και άρα όλα συνδέονται. Τα λέμε που και που, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαστε και φίλοι. Ακόμα τουλάχιστον.
-Τον βλέπεις στην Μπάρσα?
Ο κάθε μεγάλος παίκτης είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην Μπάρσα και κυρίως αν πρόκειται να προσφέρει στον σύλλογο. Ο Νέιμαρ διαθέτει μεγάλη ποιότητα και ταλέντο. Αν έρθει θα τον υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες.

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: