Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στοπ στη κατασκευή του νέου Παλάου!


Το νέο Παλάου Μπλαουγκράνα δεν θα γίνει πραγματικότητα ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Ο αντιπρόεδρος επί των οικονομικών της Μπαρσελόνα, Χαβιέρ Φάους, το ξεκαθάρισε στα μικρόφωνα του “Catalunya Radio”: «Το πλάνο μας δεν μπορεί να συμπεριλάβει την κατασκευή ενός νέου Παλάου. Ήδη συζητάμε για αυτό με την Ευρωλίγκα». Η αίσθηση αυτή υπήρχε τους τελευταίους μήνες και τα λόγια του Φάους έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν αυτό που οι περισσότεροι υποψιάζονταν. Κάτι τέτοιο όμως, θέτει καταρχάς σε κίνδυνο την συμφωνία με την Ευρωλίγκα. 


Η διοργανώτρια αρχή είχε θέσει ως όρο στις 14 ομάδες κατόχους άδειας Α, μια σειρά από προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων ήταν και το ότι θα έπρεπε να έχουν έδρα με χωρητικότητα 10.000 θεατές μίνιμουμ για την σεζόν 2012-13. Η Μπάρσα είχε εξασφαλίσει για τον εαυτό της μια συμφωνία, κατά την οποία θα μπορούσε να συνεχίσει να παίζει στο Παλάου, ενόσω θα προωθούσε την κατασκευή μιας νέας έδρας μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. 

Μέχρι τον περασμένο Μάιο, ο εκπρόσωπος Τύπου της διοίκησης, Τόνι Φρέισα, είχε αφήσει το θέμα στον αέρα: «Η ιδέα μας είναι να βελτιώσουμε το Παλάου. Ξέρουμε ότι πρέπει να συμμορφωθούμε με τις επιταγές της Ευρωλίγκα και αυτό συνεπάγεται την κατασκευή ενός νέου Παλάου. Δεν είναι όμως αυτό το μοναδικό σενάριο. Υπάρχουν κι άλλα». Τώρα, τα λόγια του Φάους δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφιβολιών. Και υπάρχουν πλέον δύο δρόμοι: Είτε η Μπάρσα θα συνεχίσει να παίζει στο Παλάου και η Ευρωλίγκα θα της πάρει την άδεια Α, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει κάθε χρονιά να κερδίζει την συμμετοχή της στην διοργάνωση ανάλογα με την θέση που έχει πάρει στο πρωτάθλημα. Είτε, να μετακομίσει στο Σαντ Τζόρντι που θα της επέτρεπε να διατηρήσει την άδειά της. Εμπειρία όμως που εξελίχθηκε σε φιάσκο την δεκαετία του ’90. Η διοίκηση το έχει προς το παρόν απορρίψει, αλλά….

sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: