Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τσάβι: «Η πίεση είναι τώρα για την Ρεάλ»



Για το κλάσικο μίλησε ο Τσάβι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας SPORT αλλά και την διαφορά που χωρίζει τους δύο αιώνιους αντιπάλους του ισπανικού πρωταθλήματος. Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα:


-Σου φαίνονται σαν ανέκδοτο οι 8 βαθμοί που χωρίζουν την Μπάρσα από την Ρεάλ?

Όχι, καθόλου. Μας αρέσει να έχουμε τέτοια διαφορά.

-Το λέω γιατί είναι ακόμα πολύ νωρίς

Είναι σημαντική διαφορά και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και όντως είναι νωρίς αλλά τα έχουμε πάει όπως πρέπει. Είμαστε ακόμα στην 5η αγωνιστική αλλά δεν μπορούμε να χάσουμε αυτό το προβάδισμα. Κι έχουμε το κλάσικο στην έδρα μας. Πριν όμως από αυτό, έχουμε το εκτός έδρας ματς με την Σεβίλλη που μόνο εύκολο δεν είναι. Κρίμα που δεν είμαστε στην 30η αγωνιστική για να έχουμε τέτοια διαφορά. Το σίγουρο είναι πως τώρα την πίεση την έχει η Μαδρίτη. 

-Τη μέρα του κλάσικο θα φανεί αυτή η πίεση?

Πίεση θα έχουμε και οι δύο. Αυτοί όμως δεν έχουν άλλα περιθώρια. Είναι νωρίς, αλλά και πάλι 8 βαθμοί είναι 8 βαθμοί. Είναι ένα πλεονέκτημα που εμένα μου αρέσει.

-Σε παραξένεψε όλο αυτό με τον Μέσι και τον Βίγια?

Κι εγώ θυμώνω πολύ και με τους δυο τους. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όποιος έχει παίξει ξέρει τι γίνεται. Η σχέση που έχουν μεταξύ τους, είναι καταπληκτική. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, στ’ αποδυτήρια τα περνάμε μέλι-γάλα. Κι έχω περάσει στο παρελθόν από καταστάσεις που δεν ήταν έτσι. Όταν ο Λίο δεν αντιδράει επειδή έχει αποτύχει σε κάτι, λένε ότι δεν έχει όρεξη. Τώρα με τον Βίγια, πάλι τα ίδια. Θυμάστε κι εγώ με τον Φαν Μπρόνκχορστ όταν του είχα βάλει τις φωνές, μετά στ’ αποδυτήρια του ζήτησα χίλιες φορές συγνώμη. Ο Λίο πρώτα απ’ όλα θυμώνει μαζί μου όταν δεν του κάνω πάσα.

-Στην Μαδρίτη πήρε διαστάσεις το θέμα…

Εμείς ούτε που δώσαμε και πολλή σημασία. Δεν χαραμίσαμε ούτε λεπτό. Στην Μαδρίτη πάντα ψάχνουν να δημιουργήσουν θέμα από κει που δεν υπάρχει και πρέπει να το συνηθίσουμε αυτό. Όσοι τα λένε αυτά, δεν έχουν παίξει ποτέ τους ποδόσφαιρο. 

sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: