Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΚ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ 0-2 ANIMS PUΥOL!

Ο σοβαρός πάλι  τραυματισμός του αρχηγού σημάδεψε και χάλασε την προπόνηση και τον τουρισμό στη Λισαβόνα όπου η Μπάρσα επικράτησε 0-2. Σοκ αγωνιστικό για την Μπενφίκα και σοκ για τον κόσμο της Μπάρσα ο τραυματισμός του Πουγιόλ που μεταφέρεται στο νοσοκομείο για να προσφέρθουν οι ιατρικές υπηρεσίες στο χέρι  του. Πρώτη ανεπίσημη ιατρική έκθεση Πουγιόλ: εξάρθρωση του αγκώνα του. Κατά τ'άλλα η Μπάρσα είχε σήμερα μια υγειινή προπόνηση εν όψη κλάσικο. Ο Τίτο Βιλανόβα επέλεξε την εξής ενδεκάδα για την Μπάρσα: Valdes - Alves Puyol Mascherano Alba - Xavi Busquets Cesc - Pedro Messi Alexis ξεκινώντας και ζεσταίνοντας τον Πουγιόλ για το κλάσικο. Στον πάγκο οι: Pinto, Song, Adriano, Sergi Roberto, Iniesta, Villa, Tello. με την προοπτική να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο οι Ινιέστα, Βίγια. Η Μπενφίκα κατέβηκε με τους: Artur - M.Pereira Jardel Garay Melgarejo - Salvio Matic B.Cesar E.Perez Gaitan - Lima και το Νολίτο στον πάγκο. Το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι πορτογάλοι φίλαθλοι και με τον Τίτο στον πάγκο με το καλό του κοστούμι. Μ' ένα συνεχόμενο πάσινγκ γκέιμ ξεκίνησε το παιχνίδι η Μπάρσα που κράτησε 1.44, αλλά αμέχως στην αντεπίθεση οι φουριόζοι πορτογάλοι δεν πίστεψαν ότι μπορούν να αιφνιδιάσουν. Η Μπάρσα προσπαθούσε να ζεσταθεί και μάλιστα στο 6' ο Άλμπα από αριστερά έδωσε στον επερχόμενο Μέσσι που πάσαρε συρτά παράλληλα και ο Αλέξις έκανε το 0-1. Ο Μέσσι τρίτη ασίστ στους 2 τελευταίους αγώνες.

Η Μπενφίκα προσπάθησε να αντιδράσει και η Μπάρσα πέρασε δύσκολο τρίλεπτο (10'-13')  με τετ α τετ που έβγαλε ο Βαλντέζ και συνεχείς επιθέσεις των πορτογάλων. Η Μπάρσα ήταν πιο ουσιαστική όμως στις επιθέσεις της χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα. Στο 18' ο Σεσκ κιτρινίστηκε γιατί ανέκοψε στην αντεπίθεση το Σάλβιο. Στο 21' ο Αλέξις ήταν αυτός που πάσαρε στο Μέσσι συρτά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μέσσι νικήθηκε την τελευταία στιγμή από τον Artur. Στο 23' σε μια από τις πολλές βαθιές στην πλάτη της Μπενφίκα σήμερα μπαλιές, ο Αλέξις σούταρε σε τετ α τετ άουτ. Στο 27' μετά από τίκι τάκα ο Πέδρο κιτρνίστηκε για θέατρο για πέναλντυ μέσα στην περιοχή. Σε χαμηλές πτήσεις σήμερα ο Πεδρίτο. Η Μπενφίκα είχε πάθος , αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό. Σήμερα η Μπάρσα είχε τη γραμμή της άμυνας όχι ψηλά, αλλά στη μέση του πρώτου μισού του γηπέδου και έτσι έκοβε καλά τους πορτογάλους. Κατοχή στο 35' 30-70.. Στο 39',  40' και 42' σε δώρο του Artur η Μπάρσα είχε καλές προυποθέσεις για γκολ, αλλά φλυάρησε. Στο 44' ο Αλέξις δεν πρόλαβε  την τελευταία στιγμή σέντρα του Πέδρο από δεξιά. Σε τρικυμία η άμυνα της Μπενφίκα έκανε λάθη, αλλά η Μπάρσα δεν είχε την κίνηση να εκμεταλλευτεί τις φάσεις. Ημίχρονο 0-1 με την Μπάρσα στο ρελαντί και την Μπενφίκα να τα δίνει όλα όπως μπορεί για να ισοφαρίσει με συνολική κατοχή 33-67.

Η Μπάρσα βγήκε νωρίς  στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές περιμένοτας την Μπενφίκα παίζοντας πασούλες και συζητησούλες μεταξύ Σεσκ Λίο.  Μόλις στο 46' μετά από κάθετη διείσδυση των παικτών της Μπάρσα η μπάλα βγήκε πάλι με μόνο τον Αλέξις πλάγια αριστερά  που σούταρε άουτ.  Με περισσότερα κέφια βγήκε η Μπάρσα στο δεύτερο και όρεξη για τίκι τάκα και συνδυασμούς κλείνοντας τους πορτογάλους στο μισό του γηπέδου. Στο 54' άστοχη έξοδος του Βαλντέζ σε σέντρα αντεπίθεσης της Μπενφίκα λίγο έλειψε να στοιχίσει, αλλά στη συνέχεια ο μάγος σε σόλο τριπλών πήρε χόρεψε όλη την Μπενφίκα, άφησε στο Σεσκ αριστερά , ο οποίος δεν αστόχησε και 0-2 στο 56'...Τέταρτη ασίστ από το Μέσσι. Η Μπενφίκα προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάεσεις κερδίζοντας κόρνερ, αλλά το πάσινγκ γκέιμ έδινε τη δυνατότητα στην Μπάρσα να κρατάει μεγάλα διστήματα την μπάλα στην κατοχή της. Στο 68' πρεσάρισμα για σεμινάριο από την Μπάρσα της απέφερε την μπάλα, αλλά αυτή τη  φορά η τελική πάσα του Μέσσι ήταν δυνατή για τον Αλέξις. Στο 69' ο Μέσσι άρχισε να χορεύει μέσα στην περιοχή με τους αμυντικούς να κόβουν την τελευταία στιγμή. Στο 72' ο Ινιέστα πέρασε για να πάρει ρυθμό στη θέση του Σεσκ. Στο 73' ο Λίο πήρε κεφαλιά ανάμεσα στα ντερέκια της Μπενφίκα, με υπερένταση ο κήπερ.

 Και στο 76' η φάση που σημάδεψε τον αγώνα, που πάγωσε τους πάντες και έφερε την αγωνία και τη θλίψη στον πάγκο της Μπάρσα. Ο τραυματισμός του Πουγιόλ σε  προσπάθειά του να πάρει κεφαλιά σε κόρνερ, πέφτοντας στηριζόμενος στο χέρι και τραυματίζοντας το. Ο Σονγκ ανέλαβε δράση. Στο 81' ο Πέδρο έδωσε τη θέση του στ Βίγια. Οι πορτογάλοι εκνευρισμένοι στα τελευταία λεπτά χτυπούσαν απροκάλυπτα στο ψαχνό επιδεικνύοντας περισσή γελοιόητα και έτσι σε  φάουλ του Μπούσι ο διαιτητής υποστήριξε ότι χτύπησε με το χέρι αντίπαλο και τον απέβαλε. Το παιχνίδι τελείωσε 0-2 με την Μπάρσα να είναι επικεφαλής στον όμιλο με 6 βαθμούς ,τη Σέλτικ να ακολουθεί με 4 και την Μπενφίκα 1, η Σπαρτάκ ακόμα δεν έχει βαθμό. Ίσως και πύρρεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η νίκη της Μπάρσα σήμερα, αν σκεφτούμε την απώλεια του αρχηγού. Όμως  κάτι τέτοια δυναμώνουν αυτούς τους παίκτες και τους δίνουν τα κίνητρα να παίξουν και για τον Κάρλες στο κλάσικο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: