Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Νίκησε τον ιό και το διαιτητή 4-5!


Η Μπάρσα σήμερα νίκησε σε ένα παιχνίδι με ανεξέλεγκτο σκορ τον ιό της διακοπής για τις εθνικές, την κάκιστη άμυνα της στην οποία ''πρωταγωνιστικό'' ρόλο είχε ο Βαλντέζ και ένα  διαιτητή που με ανύπαρκτο πέναλντυ έκοψε την ορμή της για διασυρμό της Ντεπορτίβο. Παρουσίασε όμως για μια ακόμη φορά το χρυσό αγόρι της που χόρευε πετυχαίνοντας χατ τρικ.  Ο Τίτο παρέταξε την Μπάρσα με τους: Valdés, Montoya, Mascherano, Song, Jordi Alba, Cesc, Iniesta, Busquets, Villa, Messi, Tello, προτιμώντας να ξεκουράσει τον Τσάβι και δημιουργώντας μια καλή ενδεκάδα με αρχηγό τον Βαλντέζ και με τους Βίγια Τέγιο στα φτερά της επίθεσης. Στον πάγκο κάθισαν οι: Pinto, Bartra, Adriano, Dos Santos, Xavi, Alexis και Pedro. Η Ντεπορτίβο κατέγηκε με τους: Αranzubia – Laure, Marchena, Ze Castro, Ayoze – Álex Bergantiños, Abel Aguilar – Bruno Gama, Valerón, Pizzi – Riki. Η Μπάρσα με τη δεύτερη εμφάνιση σήμερα προσπάθησε από νωρίς να επιβάλει το παιχνίδι της και μόλις στο 3' ο Σεσκ βρήκε με απίστευτη κάθετη τον Άλμπα μόνο του μέσα στην περιοχή που προχώρησε και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με την Μπάρσα! Η καταιγίδα συνεχίστηκε.
Στο 7' ο Μέσσι μπήκε κάθετα και πέρασε ωραία απέναντι στον έξω δεξιά Τέγιο που μπήκε στην περιοχή, χόρεψε και πλάσαρε κάτω από τα πόδια 0-2! Κυριαρχώντας η Μπάρσα απέναντι σε μια αδύναμη Ντεπορτίβο έκανε υγιεινή προπόνηση. Στο 8' λάθος σταμάτημα του Σεσκ σε οφσάιντ και συνεχόμενα ευκαιρία της Μπάρσα. Η ομάδα και πίεζε σωστά και αναπτυσόταν, ενώ ο Βαλντεζ αντέδρασε σωστά σε έξοδο στο 14'. Ο Μέσσι μοίραζε πάσες στην πλάτη και ήταν φανερό ότι είχε κέφια. Στο 17' ένα γκολ ποίημα από το Μέσσι. Πάλι ο Μασεράνο πέρασε κάθετα στο Σεσκ που άφησε στον επερχόμενο Μέσσι που κεραυνοβόλησε τον Αranzubia και 0-3! Εξαιρετικός ο Σεσκ σήμερα. Στο 20' ο Μασεράνο κιτρινίστηκε σε σκληρό μαρκάρισμα. Στο 21' η Ντεπόρ είχε δοκάρι με τον Ρίκι, αλλά η Ντεπόρ έβγαλε πολύ εύκολα τη σέντρα που τελικά σφυρίχτηκε οφσάιντ. Στο 24' ευκαιρία με το Λίο να μην τελειώνει πλασέ από αριστερά. 

Στο 26' σε κόντρα της Ντεπόρ ο διαιτητής κι αφού δεν είχε σφυρίξει χέρι στην Ντεπόρ, κακώς κατελόγισε πέναλντυ σε  ανατροπή έξω από την περιοχή που υπέπεσε ο Μασεράνο και ο Pizzi έκανε το 1-3. Η Ντεπόρ ήταν κινητική αλλά στην ουσία φλύαρη, αλλά η Μπάρσα περισσότερο επηρεάστηκε από την απόφαση του πέναλντυ και ανέκοψε την ορμή  που είχε στην αρχή. Στο 36' πρώτα σε λάθος παραχώρηση κόρνερ του κακού Μασεράνο σήμερα και στη συνέχεια σε λάθος του Βαλντέζ που δεν συγκράτησε την μπάλα σε σουτ του Bergantinos, η Ντεπόρ έκανε το 2-3. Στο 38' κιτρινίστηκε και ο Ινιέστα σε μαρκάρισμα από πίσω. Στο 42' όμως οι Σεσκ και Μέσσι έπαιξαν μόνοι τους τη Ντεπόρ, ένα δύο σε κάθετη διεύθυνση και ο Μέσσι πλάσαρε με το δεξί 2-4! Σεσκ και Τέγιο εξαιρετικοί σήμερα. Ένα χορταστικό πρώτο ημίχρονο για την Μπάρσα με 4 γκολ και 4 ασίστ από παίκτες της ακαδημίας της. Κατοχή 36-64, προσπάθειες 6-5, οφσάιντ 3-1, κόρνερ 2-1,  φάουλ 3-4. 

Με ψυχρολουσία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την Μπάρσα που ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, όταν ο Pizzi έκανε το 3-4 σε χτύπημα φάουλ που δεν κατάφερε να αποσοβήσει ο Βαλντέζ και αποβλήθηκε ο Μασεράνο με δεύτερη κίτρινη σε χτύπημα ακούσιο με το χέρι σε αντίπαλο πάνω στη φάση. Ίσως ο Μασεράνο έπρεπε μα έχει βγει αλλαγή προφυλασόμενος από τον Τίτο. Στο 54' ο Βίγια έδωσε τη θέση του στον Αντριάνο και λίγο αργότερα στο 57' ο Πέδρο μπήκε στη θέση του Τέγιο και με το που μπήκε είχε μεγάλη ευκαιρία από ασίστ του Μέσσι από αριστερά. Η Μπάρσα έκλεισε τις αλλαγές στο 60' με τον Τσάβι να μπαίνει στη θέση του Σεσκ. Η Ντεπόρ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ''κατάσταση'' του Βαλτέζ και πυροβολούσε απ΄ έξω.

 Στο 65' ο Ινιέστα προσπάθησε να περάσει τους πάντες μέσα στην περιοχή, αλλά ανακόπηκε. Οι σωστές αλλάγές του Τίτο ηρέμησαν και έφτιαξαν το παιχνίδι της Μπάρσα με τον Ινιέστα και  τον Τσάβι να κρατούν μπάλα. Και τότε στο 76' αυτός ο τεράστιος παίκτης που λέγεται Μεσσι πήρε την μπάλα από το κέντρο  τους πέρασε όλους και με ευθύβολο σουτ έκανε το 3-5 κάνοντας χατ τρικ και μοιράζοντας χρυσά φιλιά στη χρυσή μπάλα. Όμως ένα απρόσμενο αυτογκόλ του Άλπμα σε σέντρα από αριστερά, άφησε άγαλμα το Βαλντέζ και 4-5! Στο 80' καλοχτυπημένο φάουλ του Τσάβι λίγο άουτ ψηλά. Ο απαράδεκτος διαιτητής σήμερα κιτρίνισε στο 85' και το Μέσσι γιατί δεν παράκουσε στις διαταγές του. Στο 86' ο Ινιέστα έκοψε σαν τεράστιος αμυντικός ευκαιρία της Ντεπόρ, που ήταν επιθετική μέχρι στο τέλος πιέζοντας με κάθε τρόπο για την ισοφάριση. Το σκορ όμως δεν άλλαξε και η Μπάρσα πήρε το τρίποντο. Μεγάλη νίκη για την ομάδα που για μια ακόμη φορά δεν της στοίχισαν οι απουσίες και τα λάθη στην άμυνα. Το θέμα όμως πρέπει να λυθεί, καθώς θα λείψει και ο Μασεράνο που αποβλήθηκε. Ας ελπίσουμε οι επιστροφές και η τάξη που θα μπει στα μετόπισθεν να φτιάξουν την κατάσταση, η οποία δε θα είναι πάντα ευνοική όπως σήμερα για την Μπάρσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: