Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο Τίτο δεν αποκλείει να βάλει τον Σεσκ να παίζει σαν 9άρι


Η δύσκολη ερώτηση για την θέση του Σεσκ στο σχήμα της Μπάρσα, μπορεί να έχει μια σχετικά απλή απάντηση αν ο Τίτο αντιγράψει τον Ντελ Μπόσκε και βάλει τον Σεσκ να παίζει σαν 9άρι στο πλευρό του Μέσι. Ο ίδιος ο Βιλανόβα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει κάτι τέτοιο σε μερικά ματς, με τους Αλέξις και Βίγια να είναι τα «θύματα» μιας και έχουν μετακινηθεί στα πλάγια της επίθεσης λόγω της παρουσίας του Μέσι. Περιστασιακά ο Τίτο τον έχει χρησιμοποιήσει πίσω από τον Μέσι σαν δεύτερο επιθετικό σ’ ένα 3-4-3 ή σε 4-2-3-1, πάντα με εξτρέμ. Το πείραμα πέτυχε όταν ο Ινιέστα δεν ήταν στο σχήμα, αλλά με εκείνον μέσα τα αποτελέσματα δεν ήταν τ’ αναμενόμενα. 


Ο Τίτο είναι ανοιχτός σε όλες τις πιθανότητες και δεν απορρίπτει τίποτα. Μέχρι τώρα είχε στα πλάγια εξτρέμ όπως οι Πέδρο, Αλέξις, Τέγιο, Βίγια, ακόμα και τον Ινιέστα. Πιθανό είναι δηλαδή να δούμε τον Σεσκ στην επίθεση μαζί με τον Μέσι, με έναν εξτρέμ στην μία πλευρά και αφήνοντας την άλλη ελεύθερη για έναν μπακ ή ακόμα και σ’ ένα τυπικό 4-4-2. Μια πιθανή λύση επίσης ίσως και να βρίσκεται στην Εθνική του Ντελ Μπόσκε, που μολονότι έχει σε γενικές γραμμές υιοθετήσει το στιλ της Μπάρσα, έχει εντούτοις εφαρμόσει κάποια τακτικά σχήματα που οι μπλαουγκράνα ακόμα δεν τα έχουν δοκιμάσει.

Με τον Σεσκ σαν 9άρι, τα πράγματα πήγαν μια χαρά για την Εθνική στο περασμένο Euro, μαζί με τους Σίλβα, Τσάβι και Ινιέστα και με δύο αμυντικά χαφ με τους Μπουσκέτς και Αλόνσο πίσω. Ο Βιλανόβα δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει όταν παρίσταται ανάγκη ένα παρόμοιο σχήμα ώστε να μπορέσει να πάρει το μάξιμουμ της απόδοσης του Σεσκ.

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: