Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

BEN-FCB PRE GAME Ένας απ΄τους δύο το σηκώνει!


Στη Λισαβόνα είναι από χτες η Μπάρσα και σήμερα τη γνωστή ώρα CL ,10 παρά τέταρτο αντιμετωπίζει την Μπενφίκα στο Ντα Λουζ για  τη δεύτερη αγωνιστική του group G του CL. Στον πρώτο αγώνα της η Μπάρσα κατέβαλε με ανατροπή τη Σπαρτάκ, ενώ η  Μπενφίκα τσίμπησε βαθμό στη Σέλτικ. Έτσι μόνο η Σπάρτακ έχει μείνει χωρίς βαθμό στον όμιλο. Αξιοσημείωτο είναι πως όταν οι δύο ομάδες συναντιούνται σε ευρωπαικό παιχνίδι, μία από τις δύο ομάδες  σηκώνει την ευρωπαική κούπα! Αυτό έχει  γίνει το 1961,1992,2006. Μη ψάχνετε λοιπόν για το ποιος θα είναι πρωταθλητής Ευρώπης φέτος. Η Μπάρσα ή η Μπενφίκα. Στην Πορτογαλία η Μπάρσα έχει 3 νίκες 3 ισοπαλίες και 4  ήττες.


Οι δύο ομάδες φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της χώρας τους και θέλουν τη νίκη η καθεμιά για τους δικούς της λόγους. Ειδικά η Μπάρσα αν νικήσει θα πάει με μεγαλύτερη ηρεμία στο επερχόμενο κλάσικο της Κυριακής για να πετύχει το 7 στα 7 στη Λίγκα! Βέβαια νέο πρόβλημα ανέκυψε με τον τραυματισμό του Τιάγκο και μια ακόμα μείον  επιλογή, αυτή τη φορά στο κέντρο. Θα περιμένει  τη γνώμη του ιατρικού τιμ για  τους Puyol, Iniesta, Adriano για την πιθανότητα να τους χρησιμοποιήσει και δεν τσιμπάει με τις δηλώσεις των πορτογάλων ότι πάνε για το Χ. Ο Τίτο σέβεται και σωστά θεωρεί μεγάλη ομάδα την Μπενφίκα, η οποία το ευχαριστιέται ιδιαίτερα να σκοράρει στην Ευρώπη. 

Η Μπενφίκα θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη, αλλά θα της λείπει ο αρχηγός  Luisão(έξω  δύο μήνες για επίθεση σε διαιτητή) και ο παραγουανός Cardozo, τραυματίας .  Ο Jardel διαμορφώνεται θα κρατήσει το κέντρο της άμυνας μαζί με τον πρώην μαδριλενο Garay. Έτσι θα προσπαθήσει να στηριχτεί στο μαθητούδι της Μπάρσα  Nolito, και στους  Ezequiel Garay, Pablo Aimar, Eduardo Salvio, Carlos Martins και το διεθνή με την Ισπανία u-21 Rodrigo.

Ας επιχειρήσουμε να μαντέψουμε τις ενδεκάδες των δύο  αντιπάλων.


Benfica : Artur, M. Pereira, Jardel, Garay, Melgarejo, Matic, Salvio, E. Pérez, Lima, Nolito, Gaitán.

FC Barcelona : Víctor Valdés, Dani Alves, Alex Song, Javier Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Cesc Fàbregas, David Villa, Alexis Sánchez, Leo Messi. 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Στην τελευταία επίσκεψη της η  Barca στη Λισαβόνα οι Πικέ και Lionel Messi σκόραραν στη νίκη 2-5 επί της Sporting Clube de Portugal στην φάση των ομίλων 2008/09.

Τις τελευταίες τέσσερις σεζόν η Μπάρσα έχει 11 νίκες, 10 ισοπαλίες και 3 ήττες στα εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League.

Ένα για να οχτακοσιαρίσει!Η Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 799 γκολ σε διοργανώσεις της UEFA.  

Η Μπάρσα έχει παίξει 4 παιχνίδια μακριά από το Camp Nou αυτή τη σεζόν στη Λίγκα και το Σούπερ Καπ: 3 νίκες, 0 ισοπαλίες και 1 ήττα. Άθροισμα 10 γκολ υπέρ και 6 κατά.

Ο Xavi είναι ο έκτος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Champions. Έχει παίξει συνολικά 121 αγώνες.

Ο διαιτητής του Μπενφίκα Μπάρσα Cuneyt Cakir τούρκος, είναι ο ίδιος που σφύριξε  το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Chelsea  στο Camp Nou.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: