Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ


Ο Lionel Andrés Messi Cuccitini, γεννηθείς στις 24 Ιουνίου 1987 Ροζάριο (Αργεντινή), με ύψος 1,69 εκατοστά, βάρους 67 κιλά, γνωστός με το παρατσούκλι από μερικούς ως «ψύλλος» και από άλλους ως «Μεσσίας», ετοιμάζεται για το μεγαλυτερο γεγονός της ζωής του. Σε λίγο θα γίνει πατέρας, μια πρόκληση στη ζωή του όπως έχει δηλώσει, στην οποία θα αντεπεξέρθει με την ταπεινότητα που τον χαρακτηρίζει και στην ποδοσφαιρική ζωή του, αν και είναι αυτή τη στιγμή το χρυσό παιδί του ποδοσφαίρου παγκοσμίως και σε κάθε παιχνίδι το αποδυκνύει περίτρανα. Έκανε το ντεμπούτο του στις 16 Οκτωβρίου 2004 ενώπιον του ισπανικού κοινού όντας μόνο 17 χρονών.


Και αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Λίο έχει πετύχει τον εξωπραγματικό αριμό των 71 γκολ μέχρι στιγμής  (2012) και μάλιστα σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται από παίκτες αθλητές και όχι τεχνίτες, από αμυντικούς που σε ξαπλώνουν κάτω εν ριπή οφθαλμού επειδή έχουν τη δικαιολλογία της δύναμης και θέλει μόνο 4 γκολ για να φτάσει το μεγάλο Πελέ ο οποίος σημείωσε 75 το 1959. Επιπλέον, χθες το βράδυ ο Αργεντινός πέτυχε ακόμα ένα χατ τρικ στο Riazor, το 15ο στη Λίγκα! Συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ και είναι μόλις 25 ετών. Με τα τρία αυτά γκολ ισοφάρισε και το ρεκόρ που κρατούσε ο Κριστιάνο ( χθες τον ελεούσαν οι διαιτητές με ανύπαρκτα πέναλντυ για να σκοράρει...) με  43 γκολ στο πρωτάθλημα σε ένα ημερολογιακό έτος, και έχει ξεπεράσει τον εαυτό του με τα 59  γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις στο 2012 με την Μπάρσα, το 2010 σημείωσε 58.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει ένα σύνολο  268 γκολ με την Μπάρσα και 31 με την Αργεντινή. Ρεκόρ για έναν παίκτη τόσο νέο. Επιπλέον, με 3 χρυσές μπάλες χρυσού που κατέκτησε μεταξύ 2009 και 2011. Πηγαίνοντας ολοταχώς στην επόμενη βράβευση για την τέταρτη συνεχόμενη, τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, θέλει κανείς περισσότερους λόγους για να τον αμφισβητήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: