Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ινιέστα: "Αισθάνομαι Ισπανός και Καταλανός ταυτόχρονα"



Σε συνέντευξή του στο «France Football», ο Andres Iniesta τήρησε τις αποστάσεις του από τις εθνικιστικές διαδηλώσεις στην Καταλωνία αλλά εξέφρασε το σεβασμό του για τη γνώμη της πελιοψηφίας.



«Γεννήθηκα σε Λα Μάντσα, μεγάλωσα στην Καταλωνία και είμαι στην ευχάριστη θέση να ζώ εδώ. 'Εχω ζήσει περισσότερα χρόνια στη Βαρκελώνη απ ό,τι στο Αλμπαθέτε.» Είμαι Ισπανός, αλλά είμαι επίσης και Κατλανός. Αισθάνομαι το ίδιο », είπε.

Το αστέρι από την Fuentealbilla δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το μωσαϊκό με την καταλανική σημαία το οποίο δημιούργησαν οι οπαδοί της Μπάρσα στο Καμπ Νόου πριν την έναρξη του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματά τους. Είναι εκφράσεις ελευθερίας και τις καταλαβαίνω," συνέχισε.

Ωστόσο, ο Iniesta αναγνωρίζει ότι συγκινείται όταν ακούει τον ισπανικό ύμνο στα πλαίσια των διεθνών συναντήσεων. «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, γεμάτη συγκίνηση. Κάθε φορά που τον ακούω, αισθάνομαι μεγάλη χαρά και περηφάνια, γιατί ξέρω τι αντιπροσωπεύει," εξήγησε.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του που παρέλαβε το βραβείο για τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη, "μια πολύ μεγάλη αναγνώριση" γιά τη μπάλα που παίζει, καθώς παραδέχτηκε ότι ήταν μια απογοήτευση γιά κείνον που δεν κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 2010.

Πηγή: sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: