Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οι βρώμικοι δεν πρέπει να μιλούν για βρωμιά

Από το πρωί το σύστημα της Μαδρίτης έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε σάιτς και εφημερίδες προσκείμενες στο χώρο της και κατηγορεί την Μπάρσα ότι με την παραγωγή του βίντεο για τον ''ποδοσφαιριστή'' Πέπε παίζει βρώμικα και ανεπίτρεπτα. Ένα βίντεο που η Μπάρσα συνέλεξε όλα τα ''ανδραγαθήματα'' του πορτογάλου και μάλιστα πολλά απ' αυτά που έμειναν ατιμώρητα από τους διαιτητές. Το barcelonismo.gr ανέφερε το θέμα σήμερα σημειώνοντας ότι το υλικό αυτού του βίντεο δε δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα. Ο κουτοπόνηρος μαδριλένικος τύπος σήμερα όπως η As θεωρεί ότι η Μπάρσα λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά παρουσιάζοντας μόνο τις ενέργειες του Πέπε και ότι οι διαιτητές θα επηρεαστούν. Και είναι κουτοπόνηρος και φέρνει αμέσως στο νου τη φράση, ''κοίτα ποιος μιλάει'', γιατί το σύστημα της Μαδρίτης είναι ο ορισμός του βρώμικου παιχνιδιού μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Όλοι οι φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο, όπως και αρκετοί μάλιστα σοβαροί φίλαθλοι της Ρεάλ έχουν παραδεχτεί ότι σε παρά πολλές περιπτώσεις, για να μην πούμε πάντα, ότι το παιχνίδι αυτού του ανθρώπου που θέλει να ονομάζεται ποδοσφαιριστής, για να μην πούμε άνθρωπος, είναι το λιγότερο αποκρουστικό. Δεν έχει συμβεί  μόνο με την Μπάρσα. Θα θυμάστε και παλαιότερες πρωτόγονες  εκφράσεις του σε ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων. Όπως εκείνη που αφού χτυπά βάναυσα κάποιο αντίπαλο, στη συνέχεια τον ποδοπατά κλοτσώντας τον με τέτοια μανία, που λες ότι δεν πρέπει να επέμβει διαιτητής, αλλά γιατρός. Πολλοί ποδοσφαιριστές νομίζουν ότι επειδή παίζουν σε μεγάλη ομάδα ή ότι επειδή αυτό είναι το παιχνίδι τους ή ο χαρακτήρας τους θα κάνουν ό,τι κάνουν και στη συνέχεια θα μένουν ατιμώρητοι. Γελιούνται οικτρά! Τα θύματα τους, ομάδες ή παίκτες καταγράφουν λεπτομερέστατα ό,τι έχουν κάνει και συλλέγουν αυτά τα στοιχεία για να τα χρησιμοποιήσουν μελλοντικά σαν αντίβαρο στην αθλητική δικαιοσύνη ή όπου αλλού θα διασφαλιστεί το συμφέρον τους. Οι παίκτες τύπου Πέπε νομίζουν ότι αφού δε μιλούν ή δεν αντιδρουν τα θύματά τους, φοβούνται ή το αποδέχονται. Γελιούνται οικτρά! Ξαφνικά όπως έγινε σήμερα αποκαλύπτεται ότι οι καφρίλες τους είναι καλά μαρκαρισμένες, οι συμπεριφορές τους και τα έργα τους είναι συγκεντρωμένα και καλά φυλαγμένα για κάθε περίσταση.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο μαδριλένικο τύπο που μίλησε για βρώμικο παιχνίδι της Μπάρσα. Καταρχήν προτού πάμε στους βρώμικους που μιλάνε για βρωμιά, να πούμε ότι το εν λόγω βίντεο δεν είδε ποτέ τη δημοσιότητα. Ένας λόγος ακόμα που γυρίστηκε, εκτός του ότι αποτελεί καθαρά αμυντικό ελιγμό, ήταν φυσικά για να μαθαίνουν οι παίκτες της Μπάρσα πώς να προστατεύουν τη ζωή τους κυριολεκτικά απο τον πορτογάλο. Σας θυμίζω τον παίκτη που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο, τον Casquero, που  είδε το θάνατο κάτω από τα παπούτσια του Πέπε. Αν οι κλωτσιές του τον έβρισκαν στο κεφάλι ή σε ευαίσθητο σημείο στην σπονδυλική στήλη, τι θα είχε συμβεί; Το βίντεο λοιπόν ήταν κρυμένο σε κάποιο συρτάρι και συνιστούσε διδακτικό μέσο και ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο προς πάσα χρήση. Προς πάσα χρήση απέναντι σε πραγματική βρωμιά όπως αυτή που περιμένει ένα διαιτητή στο πάρκιγνκ για να τον εκφοβίσει και μάλιστα να τον αποκαλέσει ανίσχυντο! Όπως αυτή που πάει να σπάσει πόδια μέσα σ'ένα παιχνίδι ή πάει να συνθλίψει χέρια που είναι στο έδαφος. Όπως αυτή που αφορά όλη την ''αόρατη ιστορία'' της λευκής ομάδας συνιφασμένη και παραδομένη στο βασιλιά και στο δικτάτορα, με τα αυτόματα μέσα στα αποδυτήρια για να πάρει τα παιχνίδια. Όπως αυτή με την ανακάλυψη και την εφαρμογή του photoshop για να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα. Όπως τόσες βρωμιές που σε σχέση με τον αμυντικό ελιγμό της παραγωγής αυτού του βίντεο από την Μπάρσα, είναι βρώμικες επιθετικές τακτικές που έχουν ''καθιερώσει τη Μαδρίτη με τον καλύτερο τρόπο'' στη συνείδηση όλου του υγιούς φίλαθλου κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: