Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΕΙΔΑ με τη Σεβίλλη


Τον Τίτο Βιλανόβα. Είδα τον Τίτο να είναι συνεπής απολύτως μ'αυτά που δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη αυτής της σεζόν. Ασφυκτική πίεση,επίθεση  και μεταφορά του παιχνιδιού στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Αλλαγή της τακτικής και του ρυθμού του παιχνιδιού της ομάδας (3-4-3) οποιαδήποτε στιγμή και όταν το προστάξει η ανάγκη. Κράτημα ισχυρών χαρτιών και άσσων που όταν παρουσιαστούν κερδίζουν την παρτίδα. Ηρεμία  και αυτάρκης δύναμη, εμπιστοσύνη στον εαυτό του ακόμα κι όταν η ομάδα ήταν δύο γκολ πίσω. Σα να έβλεπε το παιχνίδι σα θεατής και όχι συνδημιουργός και διαχειριστής. Το έχουν αυτά οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ψυχροί και τεχνολογικά άρτιοι έχουν προγραμματιστεί για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και αλλαγή του προγράμματος.


Την άμυνα. Είδα το πρόβλημά της στην κόντρα όταν η ομάδα είναι συνεχώς στη φουλ επίθεση. Τα λάθη στην αρχή της επίθεσης στις μεταβιβλασεις της μπάλας, καθώς δεν είναι διαχωρισμένες οι γραμμές, υπάρχει πολυκοσμία στο κέντρο και δεν υπάρχει μεταβίβαση από αμυντικό σε κεντρικό, αλλά στην ουσία από κεντρικό  σε κεντρικό παίκτη. Τον Άλμπα στο α' ημίχρονο σε ρηχά νερά, επηρεασμένο και  ανέτοιμο από τη γρίπη που τον κράτησε αρκετό  καιρό απροπόνητο. Τον Άλβες να μην έχει επιστροφές (βλ. πρώτο γκολ). Το Σονγκ εξαιρετικό σε όλο το παιχνίδι με κατάλληλες τοποθετήσεις και κοψίματα την κατάλληλη στιγμή πριν η Σεβίλλη ολοκληρώσει   τις αντεπιθέσεις της. Τον θαύμασα στο δεύτερο γκολ που δέχεται η ομάδα, όχι από δικιά του ευθύνη, όταν δεν βιάστηκε να ξαπλώσει κάτω το Νεγρέδο, να λειτουργήσει επιπόλαια κι ας δεχτήκαμε γκολ. Έτσι,αν και μέσος στην ουσία ο Σονγκ κατάφερε να απαλείψει την απουσία  των τοτέμ Πούγι και  Ζέρι στην άμυνα, που  είναι επιτακτική η επιστροφή  τους. 

Το Σεσκ. Είδα το Σεσκ να  ξεκινάει το  πρώτο ημίχρονο, όχι άσχημα, αλλά  και όχι σύμφωνα με το ταλέντο  του κι αυτά που μπορεί να προσφέρει. Η παρουσία  του στο δεύτερο ημίρονο είναι ο ορισμός της ψυχολογίας ενός αθλητή. Το υπέροχο, ευθύβολο σουτ του μπήκε μέσα και όλα άλλαξαν. Επιτέλους η τύχη του χαμογέλασε. Και στα προηγούμενα παιχνίδια είχε καλά σουτ και ενέργειες αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στο πλεκτό. Η επιμονή του Τίτο στο πρόσωπό του δικαίωσε και τους δύο και έκλεισε τα στόματα όσων τον επέκριναν και αποδομούσαν ελαφρά τη καρδία για την προηγούμενη απόδοσή του. Ο άνθρωπος του αγώνα. Παίκτης μπαλαντέρ, έχει ξεκινήσει και στα 6 παιχνίδια της Λίγκα, παίκτης που έχει παίξει και ψευδοεννιάρι. Ξεχάσαμε τι παιχνιδάρες έκανε και με την εθνκή Ισπανίας στο euro;

Τη φιλοσοφία της ομάδας σε σχέση με τον Πεπ. Είδα να σκιαγραφείται σιγά σιγά το σύστημα του παιχνιδιού της ομάδας κατά Τίτο Βιλανόβα. Δεν έχει ουσιαστική διαφορά απ' αυτό  του Πεπ. Πρόκειται για την ίδια φιλοσοφία. Όμως η Μπάρσα του  Τίτο παίζει περισσότερο σε  κάθετη διεύθυνση και λιγότερο φαντεζί. Και ίσως τα μάτια των φιλάθλων μπερδεύουν αυτή την εικόνα και  τη συγχέουν με υποτιθέμενα ντεφορμαρίσματα, όπως για παράδειγμα του Σεσκ. Παίζοντας με την μπάλα παρά πολύ οριζόντια στην κατάχρηση της πάσας δείχνοντας ότι δεν την ενδιαφέρει και πολύ το σουτ. Με την άμυνα επίσης όπως είπαμε παραπάνω περισσότερο ανεβασμένη στη μεσαία γραμμή. Και τέλος διψασμένη για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, μην  παρατώντας τα ποτέ, ακόμα κι αν η ομάδα χάνει και θέλει δυο λεπτά να λήξει. Προπονημένη να παρουσιάζει αυτόματα δύο συστήματα παιχνιδιού, ανάλογα με την περίσταση, προγραμματισμένη, κι αυτό φάνηκε σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδιατης,  να  τα δίνει όλα μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: