Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Επαθαν με Φίγκο και έμαθαν

Ο Λουίς Φίγκο ανάμεσα σε Φλορεντίνο Πέρεθ και Αλφρέδο Ντι Στέφανο
Σε διαπραγματευτικό επίπεδο, η Μπάρσα πρέπει να πάρει όλα τα εύσημα για την έκβαση της επιχείρησης Νέιμαρ. Και αυτό γιατί οι μπλαουγκράνα είναι σαφώς πιο «φτωχοί» από ομάδες όπως η Τσέλσι, η Παρί, η Μάντσεστερ Σίτι ή ακόμα και η Ρεάλ Μαδρίτης, που μέχρι πέρσι θεωρούσε δεδομένη την απόκτησή του. Οι Καταλανοί λοιπόν φρόντισαν να έχουν από κάθε άποψης τα νώτα τους καλυμμένα και έτσι αν ο παίκτης δεν έρθει για τον οποιονδήποτε λόγο όπως έχει συμφωνηθεί, τότε η Μπάρσα θα έχει λαμβάνειν 80 εκατομμύρια ευρώ.


Είναι από αρκετές απόψεις μια ιστορία που θυμίζει κάπως την πολύκροτη μεταγραφή του Λουίς Φίγκο από την Μπάρσα στην Ρεάλ. Ήταν -για όσους θυμούνται- στο 2000 και ο Πορτογάλος ήταν αρχηγός τω μπλαουγκράνα, με τους οποίους είχε συμβόλαιο και ρήτρα αποδέσμευσης στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Ο τότε υποψήφιος για την προεδρία της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεζ, είχε συμφωνήσει με τον ατζέντη του Φίγκο να πληρώσει την ρήτρα της αποδέσμευσής του αν κέρδιζε τις εκλογές. Επίσης υποχρέωσε τον Φίγκο να υπογράψει και μια ρήτρα αποζημίωσης 30 εκατομμυρίων ευρώ , σε περίπτωση που ο παίκτης έκανε πίσω από την συμφωνία τους. 

Και ο Φίγκο και ο ατζέντης του ήταν σίγουροι ότι επειδή ο άλλος υποψήφιος, Λορένζο Σανζ, είχε μόλις χαρίσει το δεύτερο Κύπελλο Ευρώπης στην Ρεάλ, θα έπαιρναν λεφτά από τον Πέρεζ από το τίποτα και ο Πορτογάλος θα έμενε στην Μπαρσελόνα με καλύτερο συμβόλαιο. Ο Πέρεζ όμως κέρδισε και ο Φίγκο, παρ’ ότι κατέβαλλε απέλπιδες προσπάθειες να πείσει την Μπάρσα να πληρώσει τα 30 εκατομμύρια της ρήτρας του στον νέο πρόεδρο, κατέληξε να υπογράψει σχεδόν με ύφος μελλοθάνατου για τους Μαδριλένους. Η διαφορά βέβαια είναι ότι ο Νέιμαρ και θα έρθει ευτυχισμένος στην Μπάρσα και δεν θα προδώσει κανέναν. 

ElMundoDeportivo.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: