Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ζητούνται οι λιγότερο ... κουρασμένοι

Ο Ινιέστα σκοράρει στην προηγούμενη επίσκεψη της Μπάρσα στο Ριαθόρ. Οι blaugrana είχαν επιβληθεί εύκολα με 4-0
Αλλο ένα παιχνίδι μετά από διεθνείς υποχρεώσεις περιμένει σήμερα τη Μπάρσα και αν σκεφτούμε τί έκανε ο Τίτο την προηγούμενη φορά που αντιμετώπισε ανάλογη κατάσταση, τότε ίσως θα πρέπει να περιμένουμε απόψε να δούμε τον Μέσι να μην ξεκινάει τον αγώνα στο Ριαθόρ. 



Αναφέρομαι στον αγώνα κόντρα στη Χετάφε, όταν η Μπάρσα κέδισε με 1-4 κρατώντας όλους τους ταλαιπωρημένους διεθνείς Λατινοαμερικάνους της στο πάγκο. Ομως σήμερα τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά και ειδικά στην άμυνα τα κενά είναι τόσο μεγάλα που δύσκολα θα ξεκουραστεί ο Μασεράνο. Οι απουσίες των Αλβες, Πουγιόλ, Πικέ, μαζί με τις μακροχρόνιες των Αμπιντάλ και Μουνιέσα και τον πρόσφατο δανεισμό του Φοντάς στη Μαγιόρκα περιορίζουν τις επιλογές του Τίτο που μάλλον καλείται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Μοντόγια δεξιά, Μασεράνο και Αντριάνο στόπερ και Ζόρντι Αλμπα αριστερά, όπως δηλαδή και στο μεγαλύτερο μέρος του πρόσφατου κλάσικο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά υπάρχει η περίπτωση να ξεκινήσει ο Σονγκ στα στόπερ δίπλα στον Αντριάνο, αλλά κι αυτός έχασε προπονήσεις αφού έμεινε στο Καμερούν τη μισή εβδομάδα λόγω της κλοπής του διαβατηρίου του. Αλλη εναλλακτική περίπτωση είναι να τοποθετηθεί ο Μπουσκέτς στόπερ, αλλά τότε θα πρέπει να γίνει κάποια "πατέντα" στα αμυντικά χαφ, ή να ξεκινήσει ο Τζόναθαν Ντος Σάντος, τον οποίο ο Τίτο περιέλαβε στην αποστολή γιά τον βραδινό αγώνα. Ας κρατήσουμε πάντως και μιά περίπτωση ακόμα: να παίξει η Μπάρσα με τρεις στην άμυνα, αφού είναι αλήθεια πως επιθετικά η Κορούνια δεν είναι ομάδα που ... σπέρνει τον τρόμο.

Στο κέντρο μάλλον είναι σίγουρη η συμμετοχή των Τσάβι και Ινιέστα, ενώ μπροστά πιθανότατα θα δούμε τον Βίγια να ξεκινά γιά πρώτη φορά φέτος, με τον Σεσκ δίπλα του και έναν εκ των Τεγιό και Πέδρο να ολοκληρώνουν την τριπλέτα στην επίθεση. Αυτό βέβαια στην περίπτωση που δεν ξεκινήσει ο Μέσι. Ο Τίτο είπε χθες πως όλες οι περιπτώσεις επιστροφής από διεθνείς αγώνες δεν είναι ίδιες και σίγουρα έχει δίκιο. Δεν καταπονούνται πάντα οι παίκτες το ίδιο στις διεθνείς τους υποχρεώσεις. Επίσης υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας. Που στην περίπτωση του Μέσι έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο. Οσο η Αργεντινή έπαιζε άσχημα, ο Λίο δεν πετύχαινε γκολ και η ομάδα δεν κέρδιζε, είχαμε 2-3 κακές εμφανίσεις του αργεντίνου μάγκου και με τη Μπάρσα. Τώρα όμως ο Λίο σκοράρει κατά ριπάς, η Αργεντινή κερδίζει και ένα απέραντο χαμόγελο διαφαίνεται στα χείλη του. Αλλωστε έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος αφού περιμένει μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει και πατέρας! Ισως λοιπόν ο Τίτο αξιοποιήσει σήμερα την εξαιρετική ψυχολογική του κατάσταση, τον ξεκινήσει αλλά τον αποσύρει αργότερα αν όλα πάνε καλά γύρω στο 50 με 60 του αγώνα.

Απ την άλλη πλευρά η Κορούνια αν και ξεκίνησε με νίκη κόντρα στην Οσασούνα, στη συνέχεια δεν κατάφερε να πάρει άλλο τρίποντο. 3 ισοπαλίες και 3 ήττες είναι ο απολογισμός της και η βαθμολογική της θέση είναι τρίτη απ το τέλος. Απ την προηγούμενη φορά που την αντιμετώπισε η Μπάρσα, τον Γενάρη του 2011 και την κέρδισε με 4-0 χάρη στα γκολ των Βίγια, Μέσι, Ινιέστα, Πέδρο, στην ομάδα έχουν μείνει μόνο οι "γερόλυκοι" Μανουέλ Πάμπλο και Χουάν Κάρλος Βαλερόν και ο Βάσκος τερματοφύλακας Αρανθουμπία. Η πιό σημαντική τους προσθήκη φέτος είναι στην άμυνα με έναν άλλο ... σιτεμένο παίκτη.τον Κάρλος Μαρτσένα, διεθνή σε 69 παιχνίδια της Εθνικής Ισπανίας πριν τον εκτοπίσει ο Ζεράρντ Πικέ. Κατά τα άλλα η ομάδα σκοράρει δύσκολα, αλλά παλεύει όλα της τα παιχνίδια με πιό χαρακτηριστική περίπτωση το παιχνίδι του Μεστάγια που αν και βρέθηκε απ την αρχή πίσω στο σκορ με 2-0 κατάφερε να αποδράσει με το βαθμό της ισοπαλίας.

Η Μπάρσα σήμερα καλείται να νικήσει όχι απλά γιά να διατηρήσει το +8 απ τη Μαδρίτη αλλά και γιά να μη θέσει σε κίνδυνο την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εκεί που ας μην ξεχνάμε πως έχει "συγκάτοικο" την εξαιρετικά φιλόδοξη φέτος Ατλέτικο Μαδρίτης του ασταμάτητου Ρανταμέλ Φαλκάο. Και όσο κι αν οι περισσότεροι πιστεύουν πως η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε θα "ξεφουσκώσει" στη συνέχεια, μέχρι στιγμής δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και συνολικά να έχει την καλύτερη παρουσία απ όλες τις ομάδες της Λίγκα σ αυτές τις πρώτες 7 αγωνιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: