Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Τσάβι: «Κρίμα για τον Αντρές και τον Ίκερ, αλλά ο Μέσι είναι ο καλύτερος»


Συνέντευξη στη Mundo Deportivo παραχώρησε ο Τσάβι Ερνάντεζ κι εμείς σας τη μεταφέρουμε όπως δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας




-Το ματς κόντρα στην Γαλλία είναι σημαντικό?
Ναι, είναι το πιο σημαντικό. Αν κερδίσουμε, μπορώ να πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο Μουντιάλ.
-Η Ισπανία κέρδισε την Λευκορωσία και η Γαλλία έχασε όμως από την Ιαπωνία.
Το ματς είναι πού δύσκολο. Έχουν μεγάλη ομάδα και εξαιρετικό προπονητή. Η πίεση είναι για εμάς που πρέπει ν’ αποδεικνύουμε συνεχώς ότι είμαστε οι καλύτεροι.
-Κρίμα που δεν είχε ο κόσμος την ευκαιρία να δει το ματς στο Μινσκ.
Όντως. Και για εμάς κρίμα, γιατί θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας.
-Οι δικοί σου πώς παρακολούθησαν το ματς?
Από το ραδιόφωνο! Και μετά είδαν την μαγνητοσκόπηση ή τις φάσεις. Επειδή όμως το θέμα είναι οικονομικό, δεν θέλω να υπεισέλθω.
-Ο Πέδρο ξεχώρισε
Το άξιζε. Εκτός από παίκτης, του άξιζε αυτό και σαν άνθρωπος. Χαίρομαι πολύ γι’ αυτόν και το ξέρει.
-Είπαν στην Βραζιλία ότι ο Πέδρο ήταν σαν να βρισκόταν σε μέρα του Μέσι…
Ο Μέσι είναι σχεδόν κάθε μέρα έτσι! Όταν δεν σκοράρει, βγάζει έτσι 2-3 πάσες για γκολ. Είναι απλά ο καλύτερος.
-Η Χρυσή Μπάλα δηλαδή είναι δική του?
Πρέπει να επιλεγεί ο καλύτερος. Στεναχωριέμαι για τον Αντρές ή τον Ίκερ που την αξίζουν, αλλά ο καλύτερος είναι ο Λίο.
-Σε χάλασε η ισοπαλία με την Ρεάλ στο Καμπ Νου?
Ναι, γιατί μπορούσαμε να ξεφύγουμε 11 βαθμούς. Και πάλι όμως, είναι εντυπωσιακή η διαφορά που έχουμε. Δεν θα το πιστεύαμε στις αρχές του χρόνου. Και η ισοπαλία όμως δεν είναι καθόλου κακό αποτέλεσμα, αλλά όσο να’ ναι στεναχωρηθήκαμε που τελικά δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία.
-Όταν ακούς ότι σε περίπτωση ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η Μπάρσα μπορεί αν μην συμμετέχει στην Λίγκα της Ισπανίας, τι σκέφτεσαι?
Προς το παρόν αυτά είναι εικασίες χωρίς νόημα. Εμείς κάνουμε την δουλειά μας και άλλωστε ό, τι είναι να γίνει θα γίνει. Αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος και όσα και να πούμε εμείς, δεν πιστεύω ότι έχουν κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.
-Λένε ότι η Μπάρσα του Τίτο βγαίνει πιο επιθετικά από αυτή του Γκουαρντιόλα. Αλήθεια?
Εξαρτάται πολλές φορές από το πώς παίζει ο αντίπαλος και κάθε χρόνο εγώ βλέπω τους αντιπάλους να γυρνάνε περισσότερο πίσω. Σε ματς όπως με την Σπαρτάκ ή την Γρανάδα για παράδειγμα, κλείστηκαν ακόμα περισσότερο και δεν άφηναν πολλά περιθώρια. Εμείς όμως διατηρούμε το στιλ μας, την ίδια δυναμική, την ίδια φιλοσοφία.
-Το ματς με την Σεβίλλη ήταν το πιο δύσκολο?
Ίσως ναι. Όλα όμως έχουν την δική τους δυσκολία. Η Σεβίλλη όμως πράγματι μας δυσκόλεψε.
-Κακή τελικά η επιλογή του να μην αποκτηθεί στόπερ?
Η άμυνά μας στάθηκε πολύ άτυχη λόγω τραυματισμών. Εναλλακτικές όμως υπάρχουν. Σονγκ, Μπουσκέτς, Αντριάνο… Υπάρχει και ο Μπαρτρά. Οι απουσίες όμως είναι αισθητές.
-Όσα ειπώθηκαν για τον Σεσκ, για το περιστατικό με τον Μέσι και τον Βίγια…. Προσπαθούν έξωθεν να δημιουργήσουν προβλήματα?
Δεν το ξέρω, αλλά εμείς συνεχίζουμε κανονικά όπως πάντα. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε καλό προαίσθημα για αυτήν την σεζόν.
-Ο Βίγια πώς είναι?
Πολύ καλά και σύντομα θα είναι και πάλι όπως τον ξέραμε. Το αξίζει!
-Διαφορές στην μέθοδο του Τίτο από αυτή του Πεπ?
Είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Σίγουρα είναι διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά η φιλοσοφία δεν αλλάζει.
-Πιο χαρισματικός ο Πεπ από τον Τίτο?
Όχι. Ο Τίτο προσωπικά με εξέπληξε, γιατί πριν ήταν σιωπηλός, δούλευε ακούραστα και αθόρυβα, ήταν ας πούμε σε πιο δεύτερο πλάνο και τώρα που κλήθηκε ν’ αναλάβει μια τέτοια ευθύνη, το κάνει πολύ καλά και μας έχει κερδίσει όλους.
-Πολλούς τους εξέπληξε που ο Τίτο απάντησε στον Πέπε. Εσένα?
Όταν σε προσβάλλουν, πρέπει να απαντάς. Αλλά μέχρι εκεί. Και ο Αντρεσίτο μίλησε, αλλά το θέμα τελείωσε, δεν θέλουμε τώρα να διαιωνίζεται μια ιστορία χωρίς λόγο.
-Ο Μουρίνιο φαίνεται μέχρι τώρα τουλάχιστον, πιο ήρεμος και λιγότερο προκλητικός…
Δεν μας απασχολεί κάτι τέτοιο. Εμείς θέλουμε να είμαστε καλά και να μη μας απασχολούν οι άλλοι. Θέλουμε την ηρεμία μας και να κοιτάμε την δική μας δουλειά.
-Τον Κασίγιας πώς τον βλέπεις?
Πολύ καλά. Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα θέμα που να ιντριγκάρει. Τώρα ήταν η σειρά του, άλλοτε η δική μου, άλλοτε του Σεσκ. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν προβλήματα.
-Με την ανανέωσή σου τι γίνεται?
Είμαι χαρούμενος, απόλυτα ευτυχισμένος εδώ και θέλω να μείνω για πολλά χρόνια ακόμα. Βρισκόμαστε ήδη σε διαπραγματεύσεις και ελπίζω ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει.
-Προβλήματα δεν θα υπάρξουν?
Ούτε ένα! Δεν υπήρξαν ποτέ άλλωστε. Είμαι οπαδός της Μπάρσα, λατρεύω την ομάδα και θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ.
-Εντυπωσιάζει ο τρόπος που αναρρώνει ο Άμπι…
Αυτό το βλέπουμε όλοι. Είναι τα καλύτερα νέα αυτά. Ο Άμπι είναι παράδειγμα για όλους, παράδειγμα ζωής. Τον θέλουμε να γυρίσει κοντά μας.
-Αυτός που θα πλέει όμως σε πελάγη ευτυχίας πρέπει να είναι ο Πικέ εξαιτίας του ότι θα γίνει πατέρας.
Είναι πολύ ευτυχισμένος, παρά τον τραυματισμό του. Ήθελε να παίξει στο κλάσικο, αλλά δεν τα κατάφερε. Επιστρέφει όμως κι αυτός σύντομα κοντά μας.

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: