Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Από τον Πίτσι στον Πίτσι!


Ενα συναρπαστικό παιχνίδι παρακολουθήσαμε προχθές το βράδυ στο Ριαθόρ. Βέβαια δεν είναι ασυνήθιστο να σημειώνει η Μπάρσα 5 γκολ, πιό ασυνήθιστο είναι να δέχεται ο Βαλντές 4 τέρματα σ ένα παιχνίδι, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί τα τελευταία 3,5 χρόνια. Ομως το πιό ασυνήθιστο απ όλα ήταν το τελικό σκορ. Αφού γιά να βρούμε άλλο 4-5 σε αγώνα της Μπάρσα πρέπει να γυρίσουμε μισό αιώνα πίσω και να πάμε πάλι στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος 1963-64, εκεί όπου η Μπάρσα ηττήθηκε εντός έδρας απ τη Λεβάντε με αυτό το σκορ. 



Χωρίς αμφιβολία πάντως ένα απ τα πιό αξιομνημόνευτα 5-4 στην ιστορία των blaugrana σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου του 1997 με προπονητή τον αείμνηστο σερ Μπόμπι Ρόμπσον.
Επρόκειτο γιά τον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών του Copa del rey κόντρα στην Ατλέτικο μαδρίτης στο Camp Nou. Αφού οι Μαδριλένοι "πάγωσαν" τους γηπεδούχους προηγούμενοι με 0-3, η Μπάρσα έκανε μιά επική ανατροπή. Με χατ τρικ του "φαινόμενου" Ρονάλντο, ένα ρεσιτάλ από ασίστ του Ντε Λα Πένια και τον Πίτσι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, οι blaugrana γύρισαν τούμπα το παιχνίδι καλύπτοντας τα 4 γκολ του εξαιρετικού Μιλίνκο Πάντιτς γνωστού και από το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Πανιώνιο.

15 χρόνια μετά, ένας άλλος Πίτσι, αυτός της Κορούνια, βάζει το όνομά του στη λίστα των σκόρερς ενός ακόμα χορταστικού 5-4. Η ιστορία μερικές φορές παίζει περίεργα παιχνίδια!

Πηγή: sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: