Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο Μέσι κατακτά τον κόσμο



Ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ μπορεί να είναι το πρόσωπο των ημερών ύστερα από τη θεαματική του πτώση από την στρατόσφαιρα στα 39.000 μέτρα, αλλά αυτός που έχει χωρίς δεύτερη συζήτηση τον κόσμο στα πόδια του είναι ο Λίο Μέσι. Κι ας λέει ο Μουρίνιο ότι «ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο». Ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε ν’ αποτρέψει τα δύο στραπάτσα της Εθνικής του ομάδας κόντρα σε Ρωσία (1-0) και Βόρεια Ιρλανδία (1-1), που τον απομακρύνουν και από το Μουντιάλ και από την Χρυσή Μπάλα. Στον αντίποδα, ο Μέσι κόντρα σε Ουρουγουάη και Χιλή, ήταν καθοριστικός και αποφασιστικός. Και η τέταρτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, φαίνεται να πλησιάζει όλο και περισσότερο. Από τότε που ο Αλεχάντρο Σαμπέγια ανέλαβε τα ηνία της «αλμπισελέστε», ο Μέσι έχει 14 γκολ σε 14 ματς για λογαριασμό της Εθνικής του. 


Στην Χιλή επικράτησε πανδαιμόνιο. Πάνω από 200 άτομα τον περίμεναν στην έξοδο των αποδυτηρίων. Και στην πατρίδα του, οι κριτικές εναντίον του είναι πια παρελθόν. «Είναι ο καλύτερος στον κόσμο, είτε με την Μπάρσα είτε με την Εθνική», ήταν το πρωτοσέλιδο της Ole. Τα λόγια του Σάντρο Ροσέλ, αντικατοπτρίζουν βεβαιότητα και τη αισιοδοξία που υπάρχει για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2018: «Αν κάποια ομάδα θέλησε ποτέ ν’ αποκτήσει τον Λίο, αυτός θα ήταν ο πρώτος που αρνήθηκε. Σε μας, δεν έφτασε ποτέ καμία πρόταση. Εκείνος είναι που δίνει μόνος του τέλος σε όλα αυτά».

Με το τρόπο αυτό, Λίο που πριν από 8 χρόνια έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, θα γίνει ο πρώτος κάτοχος Χρυσής Μπάλας που θα έχει περάσει όλη του την καριέρα στο Καμπ Νου. Και οι μπλαουγκράνα οπαδοί θα έχουν δει ένα μεγάλο τους όνειρο να γίνεται πραγματικότητα, δηλαδή τον Μέσι να μην φοράει άλλη φανέλα εκτός από αυτή της Μπάρσα. Ο ίδιος βέβαια δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να σταματήσει το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος στην Νιούελς Ολντ Μπόις, την ομάδα από την οποία ήρθε στη Βαρκελώνη όταν ήταν μόλις 13 ετών. 

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: