Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Deportivo-FCBarcelona PRE GAME SHOW


Ημερομηνία: 20 Οκτωβρίου, 23:00 ώρα Ελλάδος, Διοργάνωση: Liga 2012-12 | 8η αγωνιστική, Διαιτητής:  Paradas Romero (Ανδαλουσιάνος)

Επιστροφή στη Λίγκα για την Μπαρσελόνα και την 8η αγωνιστική. Ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και όλες της τις παρενέργειες και από την έλλειψη των τραυματιών της ομάδας. Η αποστολή που ταξιδεύει αυτήν την ώρα για την Κορούνια είναι: Valdes, Pinto, Cesc, Xavi, Villa, Iniesta, Alexis, Messi, Do Santos, Mascherano, Bartra, Sergio, Pedro, Alba, Montoya, Song, Tello. Η επικεφαλής της βαθμολογίας Μπαρσελόνα έχει να επισκεφτεί το Ριαθόρ 2 χρόνια εξαιτίας της πτώσης της Λα Κορούνια στη Σεγκούντα. Μπορεί η Μπάρσα τα τελευταία 9 χρόνια να έχει επιτυχίες στο Ριαθόρ, αλλά συνολικά στις εξόδους της στο συγκεκριμένο γήπεδο τα βρίσκει σκούρα και έχει περισσότερες ήττες παρά νίκες. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι αποφάσεις του Τίτο όσο αφορά τη χρησιμοποίηση του Μέσσι (βλέπε με Χετάφε που  δεν ξεκίνησε λόγω διακοπής εθνικών) και τον καταρτισμό της άμυνας, αφού εξαιτίας των τραυματισμών του έχουν μείνει οι Montoya, Bartra και Jordi Alba ως καθαροί αμυντικοί και φυσικά αυτούς που μπορεί να χρησιμοποιήσει ως αμυντικούς, Mascherano, Song ή Adriano.

 Ο Βίγια στο αεροδρόμιο σήμερα

Η Deportivo, εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει το παιχνίδι στη μέση μιας κακής σειράς αποτελεσμάτων. Συγκεντρώνει έξι παιχνίδια χωρίς νίκη και τρεις ήττες στη σειρά. Στην πραγματικότητα κέρδισε μόνο το πρώτο παιχνίδι (εναντίον Οσασούνα, 2-0). Έτσι, έπεσε στην 18η θέση στην κατάταξη. Σήμερα χάχει και τον  Μανουέλ Πάμπλο  λόγω τραυματισμού.

Πιθανή ενδεκάδα Deportivo: Aranzubia, Laure, Aythami, Marchena, Evaldo, J. Domínguez, A. Aguilar, B. Gama, Valerón, Pizzi, Riki.

Πιθανή ενδεκάδα FCBarcelona:  Víctor Valdés, Martín Montoya, Alex Song, Javier Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas, Pedro Rodríguez, David Villa. 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ


 Από το 2003, η ομάδα έχει στο Ριαθόρ τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

0-4 στο τελευταίο παιχνίδι στο Ριαθόρ. Η τελευταία επίσκεψη της Μπάρσα στη Γαλικία πηγαίνει πίσω στη 2010/11 σεζόν, η οποία έληξε με ήττα της Ντεπορτίβο. Η πρωταθλήτρια εκείνη τη σεζόν, κέρδισε με ένα πειστικό 0-4 στο γήπεδο της Deportivo. 

Η μόνη απώλεια της Μπάρσα στα τελευταία εννέα χρόνια ήταν στο τέλος της σεζόν 2007/08. Δεν υπήρχαν κίνητρα  στο πρωτάθλημα, η ομάδα ήταν  επικεντρωμένη  καθαρά στο CL (έπαιζε στα ημιτελικά κόντρα στη Manchester United τρεις ημέρες αργότερα) και έχασε 2-0 στο Ριαθόρ.

Η Βεντέτα του Ριαθόρ.  Να σας αναφέρουμε  ότι πριν από τα τελευταία εννέα χρόνια το Ριαθόρ ήταν για την Μπάρσα ένα απόρθητο φρούριο. Μεταξύ του 1992 και του 2003, η Μπάρσα έχασε σε 9 από τις 11 επισκέψεις της στο Ριαθόρ. Συνολικά εκτός με την Λα Κορούνια έχει: 14 νίκες, 10 ισοπαλίες και 17 ήττες.

Η Μπαρσελόνα  είναι αήττητη στα 11 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στη Liga. 10 νίκες  0 ισοπαλίες  1 ήττα. Τελευταία ήττα  3-2 από την Οσασούνα.

Lionel Messi έχει σκοράρει 8 γκολ σε 7 παιχνίδια στη Liga μέχρι τώρα: 2 - 2 - 0 - 2 - 0 - 0 - 2

Μέσι έχει σκοράρει 77 γκολ σε  177 παιχνίδια εκτός έδρας στη  Liga , ποσοστό 43,5% .
   Ρεκόρ όλων των εποχών της Μπάρσα  σε 82 παχνίδια στη Liga  εναντίον Deportivo: 46 νίκες - 16 ισοπαλίες  - 20 ήττες Γκολ: 179-93

Σχεδόν 14 χρόνια πριν, 28 Νοέμβρη του 1998, Τσάβι και Valeron Deportivo, τότε στην Ατλέτικο, αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον για πρώτη φορά στην Liga.

Και για το τέλος σας αφήσαμε το πιο ωραίο που δείχνει ότι ο Κριστιάνο είναι ο πρώτος σε ένα στατιστικό που δείχνει ότι αξίζει τη χρυσή μπάλα. Πρώτος, αλλά από την ανάποδη...: Περισσότερα γκολ και ασίστ στα top-5 πρωταλήματα της Ευρώπης:  Messi 8+4, Ibrahimovic 9+1, Hustzi 3+7, Falcao 8+1, Muller 4+5, Ronaldo 8+0  

Δεν υπάρχουν σχόλια: