Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Με όπλο την άμυνα ποδαρικό με το δεξί στην Euroleague

Καλός στην επίθεση αλλά με προβλήματα στην άμυνα του Νάχμπαρ ο Εραζεμ  Λόρμπεκ

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της γιά την φετινή Euroleague η Regal Barca, η οποία επιβλήθηκε στο Palau Balaugrana της Brose Baskets με 72-60. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μιά μονομαχία της Μπάρσα με τον ... Νάχμπαρ, τον μοναδικό παίκτη στο ρόστερ των Γερμανών που μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Σλοβένος ψηλός ήταν αυτός που σημειώσε και τους 9 πόντους της ομάδας του στο εντυπωσιακό 26-9 της Μπάρσα στην πρώτη περίοδο και συνέχισε με συνέπεια να δημιουργεί προβλήματα και στις υπόλοιπες περιόδους είτε από τη θέση 3 είτε και σαν 4άρι, όντας πιό ευκίνητος απ τον συμπατριώτη του Εραζεμ Λόρμπεκ.



Αυτός πάντως που δεν φάνηκε να έχει αντίπαλο χθες, ήταν ο Πητ Μάϊκλ που με 12 πόντους ήταν ο ηγέτης της επίθεσης των blaugrana. 12 πόντους είχε και ο Αντε Τόμιτς ο οποίος παρουσιάζει αστάθεια στο παιχνίδι του, κάτι που είδαμε και σε προηγούμενους αγώνες.
Αν κάτι κρατάμε απ το σημερινό παιχνίδι εκτός από τη νίκη, είναι η αμυντική προσήλωση όλων ανεξαιρέτως των παικτών της ομάδας, κάτι που τους βοήθησε και πέρυσι να κρατηθούν όρθιοι στα δύσκολα
Το κοινό του Palau Blaugrana υποδέχθηκε μ ένα ζεστό χειροκρότημα τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που επέστρεψε στο "σπίτι" του μετά από 9 ολόκληρα χρόνια και το θριαμβευτικό του πέρασμα απ τη Βαρκελώνη το 2003. Με τον ίδιο τρόπο υποδέχθηκε και τους 4 σημερινούς του πόντους. Σίγουρα μπορεί πολλά περισσότερα

FC BARCELONA REGAL: Sada, Huertas 6, Navarro 4, Jasikevicius 4, Todorovic, Wallace 10, Ingles 3, Rabaseda 2, Lorbek 11, Jawai 8, Mickeal 12, Tomic 12.

BROSE BASKETS: Gipson 5, Goldsberry 3, Nachbar 20, Tadda 1, Neumann 1, Ford 2, Williams 8, Jacobsen 7, Gavel 5, Zirbes 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια: