Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

FCB-RMA PRE GAME SHOW


Το πρώτο κλάσικο για τη Λίγκα θέλει πια λίγες ώρες για να ξεκινήσει και  βρίσκει τις μόνιμες τα τελευταία χρόνια διεκδικήτριες του τίτλου στην Ισπανία δε διαφορετική θέση. Η Μπάρσα έχει δημιουργήσει μια διαφορά 8 βαθμών πετυχαίνοντας το  απόλυτο στις νίκες ενώ η Μαδρίτη πέρα από την κατάκτηση του Σουπερκόπα έχει παρουσιάσει άνισες εμφανίσεις και ταλαιπωρείται από εσωτερικά προβλήματα. Ο Μουρίνιο σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNN δήλωσε πώς αισθάνεται σαν πατέρας που δεν μπορεί να χαρεί την οικογένειά του. Βέβαια πάντα ο εγωπαθής Μου πριν από μεγάλα παιχνίδια προβαίνει σε τέτοιου είδους mind games. Ο Τίτο μετά το σημερινό  ξεμούδιασμα που ξεκινά αυτή τη στιγμή  θα αποφασίσει για την ενδεκάδα  και καλείται να επιλέξει σε μια δoκιμασμένη  ενδεκάδα που παίρνει τα κλάσικο ή  στους φορμαρισμένους πάικτες της Μπάρσα τη συγκεκριμένη στιγμή του αγώνα.


Ο αρχηγός στη χθεσινή προπόνηση με το Ριβάλντο

9 παρά δέκα ώρα Ελλάδος ο αγώνας στο Καμπ Νόου με διαιτητή τον Delgado Ferreiro (Βάσκος). Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 82 φορές σε αγώνες πρωταθλήματος στο γήπεδο της Barca . Η ισορροπία είναι προς όφελος του συλλόγου με 47 νίκες, 16 ισοπαλίες και 19 ήττες. 163 γκολ και 95  κατά. Το ιστορικό ρεκόρ των επίσημων κλάσικο είναι 88 νίκες για Μαδρίτη, 87 για το σύλλογο και 46 ισοπαλίες. Στις τελευταίες έξι επισκέψεις της Μαδρίτης στο Camp Nou σε παιχνίδια πρωταθλήματος, η ομάδα έχει  3 νίκες, 1 ισοπαλία και δύο ήττες. Για τον  αγώνα ο Τίτο Vilanova θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες,  με  εξαίρεση τους Puyol, Thiago, Cuenca, Abidal,  Muniesa, Gerard Pique.  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Ο ΠΙΚΕ ΔΕΝ ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. Ο Gerard Pique σίγουρα δεν θα παίξει εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης σήμερα. Η απόφαση πάρθηκε πριν την προπόνηση το πρωί. [cat radio]. Η αποστολή: Valdes, Pinto, Alves, Montoya, Song, Bartra, Mascherano, Alba, Adriano, Busquets, Xavi, Sergi Roberto, Iniesta, Cesc, Alexis, Pedro, Messi, Villa, Tello. Με την είσοδο του Ινιέστα στην ενδεκάδα, το κέντρο κλείνει με Μπουσκές και Τσάβι και μένει η επίθεση και ποιοι θα πλαισιώσουν το Μέσσι. Σεσκ, Αλέξις, Βίγια, Πέδρο. Ίδωμεν. 


 Η Μαδρίτη όπως προείπαμε δεν ξεκίνησε καλά και όσο για τα εσωτερικά της προβλήματα πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι αποπροσανατολισμού. Ενώ η Μπάρσα έχει πετύχει ένα τέλειο ρεκόρ στα πρώτα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, η Μαδρίτη σε  έξι παιχνίδια πρωταθλήματος έχει  3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Αν χάσει και σήμερα η διαφορά θα πάει στους 11... Ο Μουρίνιο έχει κερδίσει μόνο έναν αγώνα στο Καμπ Νόου. Έπαιξε εννέα φορές και μετρά 4 ισοπαλίες (1-1 και 2-2 στην Τσέλσι και 1-1 με τη Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και 2-2 σε αγώνα Κυπέλλου), 4 ήττες (1-0 με Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης 5-0 στο πρωτάθλημα, 3-2 το 2011 και 3-2 στο Supercopa Supercup 2012) και μία νίκη (1-2 με Μαδρίτης στο πρωτάθλημα).

Ας επιχειρήσουμε να λύσουμε το γρίφο και να προβλέψουμε ενδεκάδες:

Fcbarcelona:  Víctor Valdés, Dani Alves, Javier Mascherano, Song, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas, Pedro Rodríguez , Leo Messi.

Real Madrid : Iker Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Ozil, Di María, Cristiano Ronaldo, Benzema.  





ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 

Ο σύλλογος έχει παίξει τρεις αγώνες στο Camp Nou τη φετινή σεζόν: 3 νίκες, 0 ισοπαλίες και 0 απώλειες.  8 γκολ υπέρ και 1 κατά. Σε συνολικά έξι νίκες πρωταθλήματος 0 ισοπαλίες και 0 απώλειες. Άθροισμα 17 γκολ υπέρ και 5 κατά.

 Η Μαδρίτη έχει παίξει 3 αγώνες μακριά από το Μπερναμπέου σε αυτό το πρωτάθλημα, και έχει 1 νίκη, 0 ισοπαλίες και 2 ήττες. 3 γκολ υπέρ και 3 κατά. Συνολικά το πρωτάθλημα έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες και έχει 12 γκολ υπέρ και 5 κατά.

 Η Barca δεν χάνει το κλάσικο όταν προηγείται στη Λίγκα  για 82 χρόνια. Από τη σεζόν 1929-30, όπου έχασε 1-2.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει  κερδίσει δύο συνεχόμενα κλασικό στο Καμπ Νου από το 1964. Την περασμένη σεζόν κέρδισε 1-2.

 Με τα δύο γκολ στο τελευταίο λεπτό στο Sanchez Pizjuan, Barca έχει σκοράρει εννέα από τα 17 γκολ της  στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Ο Xavi Hernandez είναι ο παίκτης της Μπάρσα με τα περισσότερα κλάσικο στην ιστορία. 35 κλασικό και 5 γκολ έναντι των αντιπάλων.

Ο Pedro Rodriguez έχει πάιξει  σε 13 κλασικό και έχει σκοράρει  5 φορές και μάλιστα  σε όλες τις διοργανώσεις League, Κύπελλο, Super Cup και το Champions.

Ο Valdés είναι ο μόνος παίκτης που έχει ξεκινήσει όλα τα 10 επίσημα παιχνίδια με  Vilanova. Δεν έχασε κανένα λεπτό μέχρι στιγμής. 

Ο Σεσκ είναι ο μόνος παίκτης της Μπάρσα που έχει αρχίσει και τα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος.

 Ο Leo Messi έχει παίξει 21 παιχνίδια κατά της Μαδρίτης,  έχει κερδίσει 11, έχασε 5 και 5 ισοπαλίες. Έχει σκοράρει 15 από τα 44 γκολ με την ομάδα και έχει προσφέρει (ασσίστ) τα  10. 

Ο Alexis Sanchez θα μπορούσε να παίξει εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης το 50ο παιχνίδι του για την πρώτη ομάδα του συλλόγου της Μπαρσελόνα. Μέχρι τώρα ο χιλιανός  έχει παίξει 49 επίσημα παιχνίδια , στα οποία έχει σκοράρει συνολικά 16 γκολ.

Πρότυπα για την Μπάρσα και τη Μαδρίτη είναι ο Xavi, ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στο ενεργητικό του (24), μπροστά από τον Iniesta (22), Valdes (21) και Πουγιόλ (21). Για την Ρεάλ Μαδρίτης, Κασίγιας (17) . 

ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Τα  πιο ηχηρά αποτελέσματα  για την Barca στα κλάσικο είναι :7-2 (1950-1951) και τέσσερα 5-0 (1934-1935, 1944/45, 1993/94 και 2010/11). Το χειρότερο αποτέλεσμα ήταν 1-5 σεζόν 1962/63. 

Το κλάσικο με τα περισσότερα γκολ ήταν ένα 5-5 στη Λίγκα το 1942/43.

Το καλύτερο σερί για την Barca μη χάνοντας κανένα αγώνα στο πρωτάθλημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νόου ήταν στις σεζόν  μεταξύ 1984/85 και 2002/03. 15 νίκες και 5 ισοπαλίες, με 41 γκολ υπέρ και 12 κατά. 

Ο παίκτης της Μπάρσα  με περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος στο Καμπ Νου εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Migueli με 13 (εννέα νίκες, μία ισοπαλία και τρεις απώλειες) μεταξύ 1973 και 1989.

 Ο επιθετικός της Μπάρσα με τα περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα πρωταθλήματος στο σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η  Ventolrà, ο οποίος σημείωσε τέσσερα γκολ κατά της Ρεάλ στο 0-5 την 21 Απριλίου 1935. Χρόνια αργότεραο Eulogio Martinez την πεντάρα των γκολ στο  Μπάρσα 6 Real Madrid 1, 19 Μάη του 1957.

Το  πιο επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα στα κλάσικο στο πρωτάθλημα είναι το 1-0 (εννέα φορές), ακολουθεί το 2-1 οκτώ φορές.

Από την ανέγερση του Καμπ Νόου το 1957, στο γήπεδο αυτό, η Μπάρσα έχει πετάξει στη Ρεάλ 101 γκολ... 




 







 




Δεν υπάρχουν σχόλια: