Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αμπιντάλ: To ημερολόγιο μιάς περιπέτειας και μιάς επιστροφής


Ο Ερίκ Αμπιντάλ εξακολουθεί να μας θυμίζει ότι είναι ένας πραγματικός μαχητής της ζωής. Ο Γάλλος αμυντικός δεν αποκλείεται να επιστρέψει στα γήπεδα μετά την μεταμόσχευση ήπατος στην οποία υποβλήθηκε και να βγει έτσι για ακόμα μια φορά νικητής από την πολύμηνη μάχη που δίνει. Ο Άμπι προπονείται κάθε μέρα και δεν είναι διόλου απίθανο να τεθεί σε λίγο καιρό στην διάθεση του Τίτο Βιλανόβα. Ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα που συνδυάζει αεροβική γυμναστική και ασκήσεις στο γκαζόν, ενώ πριν λίγο ξεκίνησε πάλι να δουλεύει με την μπάλα. 


Όπως είπε και ο ίδιος: «Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να προπονηθώ με τη μπάλα. Τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλει πολλή δουλειά ακόμα και τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα. Όχι ότι ξέχασα το ποδόσφαιρο (γέλια),αλλά πρέπει όλα να γίνουν βήμα-βήμα». Ακολουθεί το χρονικό της αποθεραπείας του:

15 Μαρτίου 2011

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της 15ης Μαρτίου 2011 όταν η Μπάρσα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι ο Άμπι έχει όγκο στο συκώτι και πρέπει να χειρουργηθεί. Ο ίδιος είχε πληροφορηθεί την ασθένειά του νωρίτερα το ίδιο απόγευμα ύστερα από εξετάσεις ρουτίνας.

16 Μαρτίου 2011

Ο Άμπι ήταν αυτός που έδινε κουράγιο στους συμπαίκτες του, που είχαν καταρρακωθεί από τα νέα: «Είμαι τυχερός, γιατί οι γιατροί το βρήκαν έγκαιρα». Όλοι είχαν συγκλονιστεί, ακόμα και ένας παίκτης τόσο έμπειρος όπως ο Τσάβι που είπε: «Ήταν ό, τι χειρότερο έχει συμβεί στην καριέρα μου».

17 Μαρτίου 2011

Ο Άμπι χειρουργήθηκε από τον γιατρό Φουστέρ Ομπρεγκόν και ο σύλλογος ενημέρωσε ότι η επέμβαση δεν είχε επιπλοκές. Αναμενόταν να μείνει στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα, αλλά όλα θα κρίνονταν από τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

19 Μαρτίου 2011

Το Καμπ Νου δήλωσε παρών, με χειροκροτήματα για τον Γάλλο άσο, πλακάτ και πανό που έγραφαν «η ανάρρωσή σου θα είναι η νίκη μας». 

1 Απριλίου 2011

Ο Άμπι επισκέπτεται τους συμπαίκτες του στο Καμπ Νου την παραμονή του Μπάρσα-Βιγιαρεάλ, τότε καθοριστικού για την έκβαση του πρωταθλήματος. Στις 2 Μαΐου για πρώτη φορά μετά την επέμβασή του, μπαίνει στην λίστα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ρεάλ. 

3 Μαΐου 2011

Αντικαθιστά τον Πουγιόλ στο 90’ και παίζει ύστερα από ενάμιση μήνα απουσίας. Περίπου μια βδομάδα αργότερα, είναι ξανά βασικός στο ματς με την Λεβάντε όπου η Μπάρσα κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο.

18 Μαΐου 2011 

Μιλάει σε συνέντευξη Τύπου, την πρώτη μετά την διάγνωση της ασθένειάς του: «Βλέπω την ζωή με άλλα μάτια. Είδα τι είναι χρήσιμο και απαραίτητο και τι όχι. Πούλησα όλα μου τ’ αμάξια. Δεν τα χρειάζομαι. Τα λεφτά όμως αυτά, τα χρειάζονται παιδάκια που έχουν πραγματικές ανάγκες».

28 Μαϊου 2011

Ο Πουγιόλ του παραχωρεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού και είναι αυτός που σηκώνει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο Γουέμπλεϊ.

3 Αυγούστου 2011

Είναι εξώφυλλο στο περιοδικό GQ με μια φωτογραφία που δείχνει την ουλή από την επέμβαση: «Έδωσα τον αγώνα της ζωής μου και νίκησα. Δεν έπαιξα όμως μόνος, δεν ήμουν μόνος σε όλο αυτό. Χωρίς την βοήθεια της οικογένειάς μου, της ομάδας μου, των φίλων και άλλων ασθενών, δεν θα έκανα και πολλά». 

15 Ιανουαρίου 2012

Ένας αναγνώστης της “Vanguardia” ευχαριστεί με ανοιχτή του επιστολή του τον Άμπι για την αγάπη και την φροντίδα που έδειξε στον άρρωστο γιο του.

3 Φεβρουαρίου 2012

Υπογράφει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2013.

29 Φεβρουαρίου 2012

Παίζει και στα 90 λεπτά του φιλικού της Γαλλίας με την Γερμανία και επιστρέφει στην Βαρκελώνη.

15 Μαρτίου 2012

Ο σύλλογος ανακοινώνει ότι ο Άμπι θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. 

10 Απριλίου 2012

Ο Άμπι χειρουργείται. 

22 Ιουλίου 2012

Ο γιατρός Γκαρσία-Βαλντεκάσας που τον χειρούργησε, δήλωσε έκπληκτος από την θέληση του Άμπι για ζωή.

4 Αυγούστου 2012

Εκπλήσσει τους πάντες δηλώνοντας ότι σκοπός του είναι να επιστρέψει στα γήπεδα πριν από τον Δεκέμβριο.

3 Σεπτεμβρίου 2012

Εκμεταλλεύεται την διακοπή του πρωταθλήματος για να επισκεφθεί τους δικούς του. Ύστερα από άδεια που πήρε από τον προπονητή της Λιόν, Ρεμί Γκαρντ, συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασής του. 

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: