Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιό δυνατό!


Άλλη μια απαραίτητη νίκη πέτυχε η Μπαρσελόνα, στην προσπάθεια της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, νικώντας με 2-1 την Ατλέτικ Μπιλπάο στο Καμπ Νου. Η Μπάρσα αν και προηγήθηκε νωρίς, ισοφαρίστηκε στο δεύτερο μέρος αλλά τελικά με γκολ του Μέσι κατάφερε να φτάσει στη νίκη και να διατηρήσει τη διαφορά της από την 2η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένα δυνατό ξεκίνημα έφερε το γκολ για την Μπάρσα πολύ νωρίς. Μόλις στο 4' , ο Τσάβι βρήκε με μια μαγική μπαλιά τον Άλβες ο οποίος γύρισε αμέσως την μπάλα προς τον Βίγια που ερχόταν με φόρα στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ άνοιξε εύκολα το σκορ. Επτά λεπτά αργότερα η Μπιλμπάο απάντησε χάνοντας μια καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Γιορέντε ταλαιπώρησε τον Πικέ στα αριστερά της περιοχής και έβγαλε μια καλή σέντρα όμως η κεφαλιά του Γκαμπιλόντο πέρασε άουτ. Στη συνέχεια η Μπάρσα προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις και εμφανίστηκε πολύ ορεξάτη στην επίθεση, με περίτεχνες ενέργειες, αλλά η φλυαρία της δεν της επέτρεψε να σκοράρει. Στο 26' μάλιστα, ο Βίγια δέχτηκε μια ωραία κάθετη πάσα από τον Ινιέστα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Βάσκοι άγγιξαν το γκολ στο 37' , όταν ο Γκαμπιλόντο βρέθηκε ελεύθερος στα αριστερά της περιοχής της Μπάρσα, έκανε τη σέντρα και ο Γιορέντε που νίκησε την άμυνα της Μπάρσα στον αέρα, έπιασε δυνατή καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Πίντο πραγματοποίησε μια σπουδαία επέμβαση και κράτησε το 1-0, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Μπιλμπάλο, καθώς μόλις στο 49' ο Γιορέντε κέρδισε πέναλτι από τον Μπούσκετς, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ιραόλα, κάνοντας το 1-1. Η Μπάρσα που αιφνιδιάστηκε, προσπάθησε να συνέλθει. Στο 59' ο Μέσι, χόρεψε τους αντίπαλους αμυντικούς, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 70' , ο Τσάβι με μια από τις γνωστές του κάθετες πάσες, βρήκε τον Βίγια στη μεγάλη περιοχή, το πλασέ όμως του τελευταίου πέρασε μόλις άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα όμως, ο Τσάβι βρήκε με όμορφη πάσα τον Άλβες στα δεξιά της περοχής, ο Βραζιλιάνος έκανε παράλληλη μπαλιά με το τέρμα και ο Μέσι πετάχτηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην Μπάρσα. Στη συνέχεια, η Μπάρσα συνέχισε να απειλεί και να αναζητά ένα τρίτο γκολ. Στο 82' , και πάλι ο Μέσι που είχε κέφια στο δεύτερο μέρος, έφτασε με ατομική προσπάθεια στην περιοχή, πλάσαρε από πλάγια θέση, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την Μπάρσα να παίρνει τους 3 βαθμούς.

Συνθέσεις Ομάδων
FC Barcelona: Pinto, Alves, Piqué, Busquets, Abidal, Mascherano(m. 65 Maxwell), Xavi, Iniesta, Pedro(m. 92 Afellay), Messi, Villa(m. 83 Keita)
Athletic Bilbao: Iraizoz, Iraola, Ekiza, Amorebieta, Koikili, Susaeta(m. 83 D.Lopez), Javi Martínez, Gurpegi, Gabilondo(m. 71 Muniain), Iturraspe(m. 46 Toquero), Llorente

Δεν υπάρχουν σχόλια: