Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

FC Barcelona - Athletic Bilbao 2-1


Μιά τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε πριν λίγο η Μπάρσα στο Camp Nou επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1 και επανέφερε τη διαφορά της απ την Μαδρίτη στους 5 βαθμούς. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό με τον Βίγια μετά από έναν εξαιρετικό συνδιασμό στην αρχή του οποίου ο Ντάνι Αλβες ήταν σε θέση οφ σάϊτ. Οι blaugrana συνέχισαν να παίζουν σε υψηλό ρυθμό αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ αφού οι Βάσκοι ήταν ... παρκαρισμένοι μέσα στη μεγάλη και την μικρή τους περιοχή. Στην μοναδική τους αξιόλογη ευκαιρία, ο Πίντο εξουδετέρωσε φαρμακερή κεφαλιά του Λιορέντε πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνιά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα γιά τη Μπάρσα με τον Μπουσκέτς να υποπίπτει σε πέναλτυ γιά τάκλιν επάνω στον Λιορέντε (το ριπλέϊ δείχνει πάντως ότι πρώτα βρήκε μπάλα), πέναλτυ που μετέτρεψε σε γκολ στο 51ο λεπτό ο Ιραόλα.
Στη συνέχεια η Μπάρσα ανέβασε στροφές, εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Γκόρκα και με έναν καταπληκτικό Ινιέστα προσπάθησε γιά το δεύτερο γκολ. Στο 58ο λεπτό ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Μέσσι απ τον Τσάβι Μαρτίνεζ. Τελικά το γκολ ήρθε στο 78ο λεπτό από τον Αργεντίνο που λύτρωσε κυριολεκτικά τους γηπεδούχους.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως παρ ότι οι φιλοξενούμενοι έχαναν δεν ξεμύτισαν απ την περιοχή τους τα τελευταία 12 λεπτά του αγώνα!
Σε λίγο πλήρες review

Δεν υπάρχουν σχόλια: