Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το «τροπάρι» του Τίτο


Με μόλις μια βδομάδα προπονήσεων και στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας, θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη το να δούμε την ομάδα να εφαρμόζει νέα επαναστατική τακτική. Αν ο Τίτο έχει σχεδιασμένο στα κιτάπια του κάτι το καινοτόμο και το πρωτότυπο, θα περάσει ίσως λίγος καιρός μέχρι να το δούμε στην πράξη. Το κλασικό 4-3-3 που χρησιμοποιήθηκε στο Αμβούργο είναι βέβαια χαρακτηριστικό της ταυτότητας της Μπάρσα, αλλά ήδη χωρίς σέντερ φορ από την πρώτη κιόλας μέρα. κόουτς θα μπορούσε για παράδειγμα να βάλει σε αυτήν την θέση τον Αλέξις αλλά προτίμησε να τον παρατάξει στην δεξιά ή την αριστερή πλευρά της επίθεσης ώστε να εκμεταλλευτεί καλύτερα την ταχύτητα και την κινητικότητα του Χιλιανού.


Με τον Μέσι τραυματία στην Βαρκελώνη, ο Αφελάι έπαιξε σαν ψευτοεννιάρι. Αυτή ήταν ίσως και η μεγαλύτερη έκπληξη από τον Τίτο. Γιατί, αυτή η θέση έχει μόνο έναν κάτοχο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αργεντινό. Και όταν ο Μέσι δεν μπορεί να είναι παρών, τον συγκεκριμένο ρόλο αναλαμβάνει ο Σεσκ. Για τον Ολλανδό βέβαια ήταν η ευκαιρία ν’ αποδείξει ότι θέλει να μείνει στην Μπάρσα. Η συμμετοχή του 18χρονου Ντεουλοφέου, ήταν ένα σαφές μήνυμα στήριξης των μικρών. Και ο Ντεουλοφέου ξέρει τώρα ότι όπως πέρσι οι Κουένκα και Τεγιό, έτσι μπορεί τώρα και αυτός και οι άλλοι να έχουν την ευκαιρία τους.

Το περσινό 3-4-3 δεν έκανε την εμφάνισή του σ’ ένα ματς κατά το οποίο η ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος έπαιξε με σύστημα 4-3-3. Βέβαια όταν ο Άλβες έβγαινε στην επίθεση, υπήρχε η κατάλληλη αμυντική κάλυψη και διαμορφωνόταν μια άμυνα με 3 παίκτες. Ο Μπαρτρά κάλυπτε, ο Μασεράνο έπαιρνε θέση πιο κεντρικά και ο Αντριάνο ήταν στην αριστερή πλευρά. Στην μεσαία γραμμή, ο Γιονάταν Ντος Σάντος ήταν σε ρόλο κεντρικού χαφ πλαισιωμένος από τους Εσπινόζα και Σερζί Ρομπέρτο, ο μόνος που έπαιξε σε όλο το ματς. Η μεσαία γραμμή της Μπαρσελόνα ήταν η μοναδική χωρίς παίκτες από την πρώτη ομάδα.

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: