Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σκέφτομαι και γράφω… για τα βότανα που φύτρωσαν στο μανίκι


του Γιώργου Μπέγκου

Απόγευμα Τρίτης, κάθεσαι ωραία, ωραία μπροστά στον υπολογιστή σου να παρακολουθήσεις, χαλαρά, το πρώτο φιλικό της Barça, και είσαι βέβαιος πως τίποτα δε μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση.

Μετά από σχεδόν δυο μήνες θα δεις την ομάδα, θα δεις πολλούς νεαρούς της Masia, θα δεις για πρώτη φορά τον Tito στο τιμόνι. Θα δεις λίγο Barça επιτέλους, γιατί σε είχε πιάσει στερητικό σύνδρομο!

Τι θα μπορούσε να πάει στραβά?


Κι όμως, μόλις οι ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι blaugrana φανέλες έλαμψαν μπροστά στα μάτια μας, μια σκιά ήρθε από το πουθενά να σβήσει  λίγο από τη λάμψη. Στο δεξί μανίκι φύτρωσαν κάτι βότανα! Τα έβλεπα και δεν το πίστευα! Λογικά φύτρωσαν μόνο για τα φιλικά, καθώς εκεί είναι η θέση του σήματος της Liga BBVA και του Champions League, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Η Unicef ήταν η αρχή, που έκανε το μάτι να συνηθίζει στη θέα του χορηγού, αλλά δεν μας πείραζε γιατί την πληρώναμε και δεν μας πλήρωνε. Το TV3, και πάλι δεν μας πείραζε καθώς είναι καταλανικό. Τελικά ήρθε και το πλατάνι, που προσωπικά μου είναι αδύνατο να χωνέψω, για να ρίξει οριστικά το τελευταίο κάστρο ρομαντισμού στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Δε μας έφταναν όλα αυτά?
Χρειαζόμασταν και αφέψημα πρωτεϊνών και υδατανθράκων για να χωνέψουμε καλύτερα όλα τα προηγούμενα?

Ήμαρτον!

Είναι απόλυτα κατανοητή η ανάγκη των εσόδων, ειδικά τώρα που τα οικονομικά του Συλλόγου είναι άσχημα. Προς αυτή την κατεύθυνση, κατανοητή είναι και η άποψη να εκμεταλλευτεί η Διοίκηση το momentum της ποδοσφαιρικής ομάδας όσο γίνεται περισσότερο.

Αλλά, διάολε, υπάρχει και μια Ιστορία από πίσω! Λίγος σεβασμός και σε αυτή, δε βλάπτει! Κατάντησε η φανέλα σαν γαλλικής ομάδας, με τους αμέτρητους χορηγούς.

Πριν μερικά χρόνια το μόνο που υπήρχε πάνω φανέλα ήταν η Καταλανική ψυχή. Πλέον, της κάνουν παρέα τηλεοράσεις, πλατάνια και βότανα.

Σημεία των καιρών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: