Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τελευταία νέα κ συγκλονιστικές photo από την πυρκαγιά στην Καταλωνία



Ευχάριστα είναι τα νέα από την Βόρεια Καταλωνία αφού από χθες το βράδυ η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο αν και φαίνεται πως θα χρειαστούν περίπου δύο ημέρες ακόμη για να σβήσει τελείως. Παρ'αυτα έχει αφήσει πίσω της 4 νεκρούς, αρκετούς τραυματίες (έξι νοσηλευόμενοι, ο ένας είναι στην εντατική) και έναν πυροσβέστη ελαφρά τραυματισμένο. Στο τέλος του ποστ μπορείτε να δείτε και άλλες συγκλονιστικές φωτογραφίες εκτός από αυτές που σας έχουμε ήδη δείξει εδώ

Πλεόν, αφού στην Jonquera η πυρκαγιά είναι σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο,  οι πυροσβέστες έχουν συγκεντρώσει τις δυνάμεις τους στις περιοχές Terrades και Boadella. Παρά του ότι η φωτιά όμως βρίσκεται υπό έλεγχο, οι υπέυθυνοι προτρέπουν τους γείτονες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη μέχρι να σβήσει εντελώς η πυρκαγιά και να αφήνουν τους δρόμους ελεύθερους από αυτοκίνητα ώστε να μην εμποδίζουν τα πυροσβεστικά μέσα.


Ο αριθμός των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει πλέον μειωθεί σε 50 πυροσβεστικές μονάδες ξηράς, 5 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερα, 2 στρατιωτικές μονάδες και 8 πυροσβεστικά φορτηγά από Γαλλία. Η καμμένη έκταση υπολογίζεται πλέον στα 138.000 στρέμματα ενώ σχεδόν όλες οι περιοχές έχουν αποκατασταθεί πλήρως όσο αφορά τις βλάβες σε τηλέφωνο, νερό και ρεύμα.

Δείτε λοιπόν μερικές ακόμα φωτογραφίες από την πυρκαγιά στην Τζιρόνα της Βόρειας Καταλωνίας













Δεν υπάρχουν σχόλια: