Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Και το σίριαλ με τον Χάβι Μαρτίνεζ συνεχίζεται…


Φαινομενικά όλα μοιάζουν ήσυχα στην πανέμορφη Χώρα των Βάσκων, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι και τόσο ειδυλλιακή στ’ αποδυτήρια της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ένταση φαίνεται να μεγαλώνει μεταξύ της διοίκησης και του Μαρσέλο Μπιέλσα και μερίδα των παικτών δεν συμφωνεί με τις μεθόδους του Αργεντινού προπονητή. Ο ωφελημένος της υπόθεσης? Ίσως η Μπαρσελόνα. Και αυτό γιατί ο Χάβι Μαρτίνεζ μπορεί να βρίσκεται μακριά από την Βασκωνία λόγω διακοπών και Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν. Και για την Μπαρσελόνα, ο οποιοσδήποτε παράγοντας μπορεί να βοηθήσει στην απόκτησή του, είναι καλοδεχούμενος. 


Ο νεαρός άσος είναι η προτεραιότητα των μπλαουγκράνα και ο σύλλογος θα εξαντλήσεις τις πιθανότητές του μέχρι τέλους. Όταν πριν από περίπου ένα μήνα υπήρξε επικοινωνία με την ομάδα του Μπιλμπάο, η απάντηση ήταν ότι ο παίκτης έχει ρήτρα 40 εκατομμύρια και τέλος. Οι όποιες συζητήσεις ανεπίσημου χαρακτήρα ακολούθησαν, δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα. Ο Χάβι Μαρτίνεζ είναι γνώστης της όλης κατάστασης και ζήτησε προς το παρόν να μην διαταράξει τίποτα την συγκέντρωσή του στην Εθνική ομάδα.  
Ούτε και η Μπάρσα όμως προτίθεται ν’ αλλάξει γραμμή πλεύσης. Ο προϋπολογισμός για μεταγραφές ήταν 40 εκατομμύρια και τα 14 δαπανήθηκαν για τον Τζόρντι Άλμπα. Και δεν θα γίνουν παρεκκλίσεις από την αρχική στρατηγική. Στην Βαρκελώνη, περιμένουν λοιπόν ν’ αναλάβει ο ίδιος ο παίκτης δράση και να πιέσει την ομάδα του να ρίξει νερό στα κρασί της. Δεν θα περιμένουν και μέχρι τις 31 Αυγούστου, αλλά θα κάνουν υπομονή περιμένοντας την απόφασή του. Υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι, ο Νταβίντ Λουίζ για παράδειγμα, αλλά κυρίως οι μικροί των ακαδημιών, όπως οι Μπαρτρά και Φοντάς. Και ο Τίτο και ο Ζούμπι, έχουν ξεκαθαρίσει ότι το μεγαλύτερο βάρος το έχουν οι ακαδημίες. 

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: